همسرداری

چیزهایی که قبل از عاشقی باید بدانید

دانستنیهای قبل از ازدواج

آوای سنت : قبل از شروع عشق و عاشقی بهتر است با مسائل جدی در اینگونه روابط آشنا شوید و با آگاهی وارد یک رابطه عاشقانه شوید.

به آدمی تبدیل شوید که همیشه آرزویش را داشته‌اید

از خودتان بپرسید آیا توانسته‌اید همان کسی باشید که همیشه آرزویش را داشته‌اید؟ کدام ویژگی اطرافیان‌تان برای شما جالب و قابل تحسین است؟ چه ضعف‌های دارید و نقاط ضعف‌تان آزارتان می‌دهد؟ یک لیست از خصوصیات شخصیتی دلخواه‌تان تهیه کنید و برای رسیدن به آن‌ها از همین امروز تلاش کنید. برای کامل شدن تمرین و تلاش کنید.

عشق اسطوره‌ای مال کتاب‌هاست!

متاسفانه در ادبیات کلمات مشابه بسیاری به اشتباه جای یکدیگر استفاده می‌شوند و عشق هم از همین گروه است. عشقی به عنوان عشق اسطوره‌ای در ادبیات ما وجود دارد که احتمال وقوعش در دنیای واقعی بسیار کم است. حتی وقتی فردی ادعا می‌کند آنقدر فرد دیگری را می‌خواهد که حاضر است همه را بدهد تا او را به‌دست بیاورد، جدا از واکنش طرف مقابل، جای بحث و بررسی دارد که آیا واقعا چنین چیزی ممکن است یا خیر. در مفاهیم انسانی این نوع رابطه بعید است اما غیرممکن نیست؛ مثلا این عشق بین انسان و خداوند متعال امکان‌پذیر است.

ما وقتی به فردی علاقه داریم، دوست داریم تمام توجه او به ما باشد و اگر به دیگری توجه کند، آزرده می‌شویم. تنها خداوند است که ما دوستش داریم و وقتی دیگران مورد توجه خداوند قرار می‌گیرند، ناراحت نمی‌شویم که هیچ، خوشحال هم می‌شویم. این تنها مثالی بود که مشخص شود عشق انسانی با عشق‌های اسطوره‌ای بسیار متفاوت است.

قبل از عاشق شدن

عامل محرکه را بشناسید!

وقتی دو جنس مخالف یکدیگر را در محل کار، خواستگاری و… می‌بینند یا جایی ارتباط اجتماعی برقرار می‌کنند و هر دو احساس نزدیکی زیادی به یکدیگر دارند، این حسشان هر روز بیشتر می‌شود تا اینکه به رابطه نزدیک‌تری تبدیل می‌شود و افراد متوجه می‌شوند به طور اختصاصی به هم احساس وابستگی دارند. اولین سوالی که افراد باید از خود بپرسند این است علاقه‌ای که حالا نسبت به دیگری دارند و به وابستگی تبدیل شده، از کجا شروع شده؟ یعنی عامل محرکش چیست؟

ظاهر و حالت فیزیکی اوست یا نوع و سبک ارتباطی که با ما برقرار می‌کند، شاید هم دیدگاهش در مسائل اجتماعی توجه‌مان را جلب کرده یا حتی ممکن است موقعیت اقتصادی و اجتماعی فرد و شاید هم ترکیبی از چند عامل برایمان جذاب بوده، پس در اولین مرحله باید صادقانه عامل محرک را مشخص کنیم چراکه ارزش‌گذاری همین عوامل محرک است که نقش کلیدی در ایجاد علاقه و وابستگی ما به دیگری دارد.

سرد شدن آتش عشق

ازدواج‌های بی‌منطقی که بر پایه‌ی تدبیر بنا نشده و زوجین به‌راحتی به یکدیگر دل می‌سپارند و مسیر مشترک یک زندگی را آغاز می‌کنند، بعد از گذشت مدتی، دچار بحران‌های شدید عاطفی، روحی و خانوادگی می‌شوند.

آنان تازه به سراغ ارزش‌ها می‌روند و متوجه می‌شوند اصول مهمی در زندگی هست که می‌بایست در طرف مقابل وجود داشته باشد و اکنون همسرشان فاقد آن‌هاست. این‌گونه افراد به‌طور معمول بدون هیچ منطقی، ساز جدایی را سر می‌دهند و به‌راحتی دم از طلاق‌ می‌زنند. آنان که در فاصله‌ای نه چندان دور، به‌راحتی دل به محبوب‌شان دادند، اینک نیز به‌ همان راحتی از او می‌گذرند و عشق خویش را در جایی دیگر جست‌وجو و به‌سادگی، یک زندگی مشترک را نابود می‌کنند.

قبل از شروع عشق و عاشقی

با آگاهی یک عشق واقعی خلق کنید

عشق آدمی را به مسیری هدایت میکند که پستی بلندی های بسیاری دارد کسانی میتوانند از این مسیر با موفقیت عبور کنند که مهارت کافی را در این مورد کسب کرده باشند.

برخی گمان میکنند عشق حقیقی و راستین تنها متعلق به افسانه های تاریخی و فیلم ها و کتاب ها است که دست نیافتی و نایاب است اما قبل از عاشقی و اینکه دلبسته ی کسی بشوید باید بدانید که این عاشق شدن می تواند ابتدا و آغاز راهی طولانی و پر افت و خیز باشد پس با آگاهی یک عشق واقعی را خلق کنید.

عشق باید دو طرفه باشد

در عشق رابطه یک طرفه وجود ندارد یعنی اگر همسرمان عاشق ما باشد حتما به هر شکلی از ما مراقبت و توجه می کند . ما نیز باید برای پایدار شدن زندگی تلاش کنیم و به او توجه نشان دهیم زیرا هیچ رابطه یک طرفه ای پایدار نیست و پایدار نخواهد ماند.

پیش از این هم در بخش روابط عاطفی نمناک گفتیم که در عشق دو طرف باید از روابط شان مراقبت کنند و به یکدیگر توجه داشته باشند حتی در دوست داشتن های فوق العاده ای که بین یک زوج برقرار است چنین چیزی که فقط یک طرف از عشق مراقبت کند ، امکان پذیر نیست.

عشق‌های زودگذر و عشق واقعی

پیش‌نیازها را پاس کنید؛ بعدا عاشق شوید!

در جمع، دانشگاه، محل کار… فردی توجه شما را (از نظر ظاهر، مهارت‌ها و…) به خود جلب می‌کند. به همین دلیل یک گرایش ذهنی برای شما ایجاد می‌شود؛ پس دقت بیشتری به فرد می‌کنید، رفتارها، مهارت‌ها، شخصیت و… او را مورد ارزیابی بیشتر قرار می‌دهید و کم‌کم ممکن است به این نتیجه برسید که وقتی کنار او هستید، حال خوبی دارید.

بنابراین احساس می‌کنید دوست دارید زمان بیشتری را با این فرد بگذرانید و به این ترتیب به مرحله بعد، یعنی «تمایل» می‌رسید. وقتی این تمایل ایجاد شد، مرحله «وابستگی» پیش می‌آید. یعنی در پی رفت‌و‌آمدهای اجتماعی این احساس به وجود می‌آید و سر ساعت مشخص دوست دارید طرف مقابل را ببینید، با او صحبت کنید، برای هم وقت بیشتری بگذارید و…. و وقتی این اتفاق‌ها نیفتد، احساس کمبود و دلتنگی می‌کنید.

در واقع بعد از وابستگی است که مرحله دلبستگی پیش می‌آید. یعنی نه‌تنها حضور فرد برای شما مهم شده، بلکه عاطفه‌ای هم نسبت به او پیدا کرده‌اید. اگر مرحله دلبستگی تداوم پیدا کند و در موقعیت‌ها و شرایط مختلف تکرار شود، شرایط برای دوست داشتن طرف مقابل مطرح می‌شود پس این فرایند باید در روابط بین دو جنس که می‌خواهند به ازدواج ختم شود، شکل بگیرد.

وقتی فرد به قدری طرف مقابل را دوست دارد که حاضر است هر کاری از دستش برمی‌آید انجام دهد تا او خوشحال باشد، آرامش داشته باشد، امکانات متفاوتی برایش فراهم شود و ترجیحش در زمان‌های متفاوت اوست، این «دوست داشتن عمیق»ی است که اسمش را هرچیزی حتی «عشق» می‌توان گذاشت!

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن