مذاهب و خطبه ها

پیاده‌روی و تشکیل کاروان برای زیارت قبور اولیاءالله در فقه اهل‌سنت وجود ندارد

آوای سنت : شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در خطبه‌های نمازجمعه اهل‌سنت زاهدان (۲۶ مهر ۱۳۹۸)، ضمن تأکید بر چنگ‌زدن به مشترکات و احترام به مختلفات، اظهار داشتند: «پیاده‌روی و تشکیل کاروان برای زیارت قبور اولیاءالله و مزارات در فقه اهل‌سنت ثابت نیست».

مولانا عبدالحمید در فرازی از سخنانشان خاطرنشان کردند: خداوند را سپاس می‌گوییم که در کشورمان اخوّت و برادری بسیار خوبی برقرار است. این برادری ما ریشه اسلامی دارد و از نصّ قرآن و سنت پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم سرچشمه می‌گیرد، زیرا قرآن مجید و سنت پیامبر، ما مسلمانان را به وحدت و برادری دعوت داده‌اند.

ایشان تأکید کردند:‌ برادری و وحدت اقوام، مذاهب و فرَق اسلامی (شیعه و سنی) برادری «سیاسی» نیست که برحسب منافع باشد، بلکه برادری دینی است که از دین اسلام سرچشمه گرفته است.

مولانا عبدالحمید با تأکید بر لزوم چنگ‌زدن مسلمانان به «مشترکات» خاطرنشان کردند:‌ رهبر معظم انقلاب در یک از سخنرانی‌هایشان که بنده حضور داشتم فرمودند: «مشترکات ما آن‌قدر زیاد است که ما به مختلفات نمی‌رسیم». مشترکات ما بسیار زیاد هستند. اخوت و برادری ما بر اساس مشترکات است. همه ما باید به مشترکات چنگ بزنیم و مختلفات هر مذهب و فرقه اسلامی را به خودشان واگذار کنیم تا آن‌ها بر اساس فتوای خود عمل کنند.

وحدت به معنای ادغام مذاهب نیست
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در ادامه با تشریح مفهوم صحیح وحدت اسلامی اظهار داشتند: در جمهوری اسلامی از رهبر فقید و بنیان‌گذار انقلاب اسلامی گرفته تا مقام معظم رهبری، مسئولان نظام و حوزه‌های علمیه شیعه و سنی همه اتفاق‌نظر دارند که اتحاد و وحدت ما به معنای آن نیست که دو مذهب در همدیگر ادغام شوند و پیروان یک مذهب به مسائل اختلافی مذهب دیگر عمل کنند؛ مسائل اختلافی هر مذهب باید به خود آن‌ها واگذار شود.

مولانا عبدالحمید «محبت اهل‌بیت» را از مهم‌ترین مشترکات شیعه و سنی عنوان کردند و گفتند: محبت اهل‌بیت پیامبر و ائمه بزرگوار مشترک است، این بزرگواران متعلق به یک مذهب و یک گروه نیستند، بلکه متعلق به همه مسلمانان و تمام گرایش‌ها هستند.

عزاداری «عاشورا» و «اربعین» از باورهای مخصوص برادران شیعه است
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در ادامه خاطرنشان کردند: مسئله عزاداری «عاشورا» و «اربعین» از باورهای مخصوص برادران شیعه ماست، اما بعضی در رده‌های پایین تلاش می‌کنند تا اهل‌سنت را هم در این مراسم‌ها شرکت دهند؛ البته مسئولان رده‌‌بالا چنین باوری ندارند. این مسئله نه اینکه تأثیری بر وحدت ما نمی‌گذارد، بلکه اثر منفی خواهد گذاشت، برای اینکه وقتی شخص به چیزی اعتقاد و باور فقهی و مذهبی ندارد، اما تشویق شود که در مراسمی خاص شرکت کند، وجدانش او را ملامت می‌کند و او دچار وسوسه می‌شود.

عمل به فتوای مذهب در مسیر تقواست
مدیر دارالعلوم زاهدان تأکید کردند: عمل به آنچه فتوا باشد در مسیر تقواست؛ اگر مسئله‌ای در فقه شیعه نباشد و یک شیعه به آن عمل کند، این در مسیر تقوا نخواهد بود؛ همین‌طور وقتی‌که مسئله‌ای طبق فتوای فقه اهل‌سنت نباشد و یک فرد سنی بخواهد به آن عمل کند، این هم در مسیر تقوا نخواهد بود. سالم‌ترین راه این است که ما هرکس را بگذاریم که به اعتقاد و باورهای خودش عمل کند. این مسئله می‌تواند وحدت و انسجام ما را گسترش دهد و پایدارتر کند.

مولانا عبدالحمید در ادامه تأکید کردند: توصیه ما به همه ارگان‌ها و تمام کسانی که گمان می‌کنند این کار سبب برقراری وحدت و همدلی میان شیعه و سنی می‌شود، این است که این کار نه این‌که وحدت و اخوت را تحکیم نمی‌کند، بلکه سبب اختلاف می‌شود. اهل‌سنت به باورهای فقهی خودشان عمل کنند و برادران شیعه هم به فقه و فتوای خودشان عمل کنند، این رویکرد سبب تحکیم وحدت می‌شود. مواظب باشیم که دشمنان می‌خواهند تفرقه ایجاد کنند، دچار اختلاف و تفرقه نشویم.

پیاده‌روی و تشکیل کاروان برای زیارت قبور در فقه اهل‌سنت ثبوت ندارد
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید با بیان اینکه «پیاده‌روی و تشکیل کاروان برای زیارت قبور اولیاءالله» در فقه و فتوای فقهای اهل‌سنت ثبوت ندارد، گفتند: گرچه اهل‌سنت در رابطه با زیارت قبور حدیث دارند و آن را مایه اجر و پاداش می‌دانند، اما پیاده‌روی و تشکیل کاروان برای زیارت قبور اولیاءالله و مزارات درمیان اهل‌سنت ثابت نیست و در گذشته هم نبوده است. برادران شیعه که معتقد به انجام این کارها هستند، مطابق فتوای علما و فقه‌شان عمل می‌کنند، اما کسانی که ندارند، آن‌ها را به حال خودشان بگذارند. هیچ ارگان و نهادی نباید از نفوذ و موقعیتش در این مسائل مذهبی استفاده کند.

امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در پایان سخنانشان با اشاره به هفته تربیت‌بدنی از خدمات وزارت ورزش و جوانان قدردانی کردند و گفتند: ورزش برای سلامتی جسم و نیز برای سلامتی روح و روان خیلی حیاتی و مهم است، نشاط و سلامتی به همراه دارد و مریضی‌ها را دفع می‌کند.

ایشان همچنین با تبریک هفته بیمه سلامت از خدمات عوامل بیمه سلامت قدردانی کردند و اظهار امیدواری کردند که دایره خدمات این بیمه برای مریضان گسترش پیدا کند و خدمات بیشتری به مریضان انجام دهند.

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن