اهل سنت ایرانمذاهب و خطبه ها

مولانا عبدالحمید: دوری از قرآن و سنت عامل بروز مشکلات مسلمانان

آوای سنت : مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه زاهدان:دوری از تعالیم قرآن و سنت دلیل ناکامی مسلمانان و شیوع آفات در جامعه است.

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، روز (۱۴ شهریور ۱۳۹۹) در مراسم نماز جمعه زاهدان، از «قدرنشناسی نعمت‌های معنوی الهی» و «دوری از احکام شرعی» به‌عنوان اسباب ناکامی ملت‌ها یاد کردند و به «اتباع از سیرت پیامبر اکرم» و «امر به‌معروف و نهی‌ازمنکر» توصیه و تاکید کردند.
به گزارش آوای سنت به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید اظهار داشتند: یک مشکل بزرگی که در جهان اسلام و در میان ما وجود دارد این است که بسیاری از انسان‌ها قدر نعمت‌های الهی را نمی‌دانند. خداوند متعال می‌فرماید: «وَمَا قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ إِذْ قَالُوا مَا أَنْزَلَ اللَّهُ عَلَىٰ بَشَرٍ مِنْ شَیْءٍ» [أنعام: ۹۱] آنهایی که گفتند: خدا بر هیچ‌کس از بشر کتابی نفرستاده، خدا را آن‌گونه که حق شناختن اوست، نشناختند.

ایشان در ادامه افزودند: چرا ما الله تعالی و نعمت‌هایی را که به ما عطا کرده نمی‌بینیم؟ چرا قدر دین و قرآن و نعمت‌های بزرگ الهی را که در زندگی تحول می‌آورند نمی‌دانیم؟ چرا ارزش کلام خدا را که مستقیما با انسان‌ها صحبت می‌کند، نمی‌دانیم؟ چرا قدر رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم را نمی‌دانیم؟ چه شخصیت و راهنما و مقتدایی از حضرت رسول صلی‌الله‌علیه‌‌و‌سلّم بزرگتر است! آن‌حضرت پاک زندگی کردند و پاک رفتند. چرا مسلمانان قدر پیامبر و قرآن و دین را که بالاترین نعمت‌های پروردگار هستند، نمی‌دانند؟ چرا انسان‌ها و خصوصا مسلمانان از اینها اتباع نمی‌کنند و به‌سوی گناهان که هلاک‌کننده و ناکام‌کننده هستند، می‌روند.

خطیب جمعه زاهدان ادامه دادند: یهود و نصارا وقتی قدر تورات و انجیل و قدر حضرت موسی و عیسی علیهما‌السلام را ندانستند با هلاکت و تباهی روبرو شدند. خداوند متعال می‌فرماید: «وَلَمَّا جَاءَهُمْ کِتَابٌ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ مُصَدِّقٌ لِمَا مَعَهُمْ وَکَانُوا مِنْ قَبْلُ یَسْتَفْتِحُونَ عَلَى الَّذِینَ کَفَرُوا فَلَمَّا جَاءَهُمْ مَا عَرَفُوا کَفَرُوا بِهِ فَلَعْنَهُ اللَّهِ عَلَى الْکَافِرِینَ» [بقره: ۸۹]، خداوند در سوره بقره می‌فرماید: «وَلَمَّا جَاءَهُمْ رَسُولٌ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ مُصَدِّقٌ لِمَا مَعَهُمْ نَبَذَ فَرِیقٌ مِنَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ کِتَابَ اللَّهِ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ کَأَنَّهُمْ لَا یَعْلَمُونَ» [بقره: ۱۰۲]. نزول قرآن مجید علی‌رغم اینکه در مورد آن در تورات و انجیل پیشگویی شده بود، چنان بر اهل‌ کتاب سنگین تمام شد و آنها را خشمگین کرد که نه‌تنها از قرآن اتباع نکردند، بلکه عمل بر تورات و انجیل را نیز رها کردند و به سوی هواهای نفسانی، جادو و گناه رفتند.

ایشان در ادامه گفتند: کسانی که دنبال گناه و قتل و غارت و انواع جنایات و مظالم و فسادها می‌روند، در واقع کتاب خدا را پشت سر می‌اندازند. عدم اتباع از کتاب خدا و رفتن به‌سوی مهلکات همان پشت سرانداختن کتاب‌های آسمانی است که امروز متأسفانه جامعه اسلامی هم به آن مبتلا شده است.

مدیر دارالعلوم زاهدان خاطرنشان کردند: ما مدعی دوستی با صحابه و اهل‌بیت هستیم، نام ابوبکر، عمر، عثمان، علی، حسین و اهل‌بیت را می‌بریم، اما از تقوا و نماز و عبادت‌شان خبر نداریم و از سیرت‌شان در زندگی ما بویی نیست. امروز تعالیم قرآن و سیرت رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم در زندگی مسلمانان بسیار کمرنگ شده است. دلیل ناکامی و شکست مسلمانان و نزول آفات و بلایا نیز همین است که مسلمانان از اسلام فاصله گرفته‌اند و به نام اسلام اکتفا کرده‌اند.

ایشان اظهار داشتند: ما باید جایگاه خود و این امت را بشناسیم، دستورات الله را حفظ کنیم، به فریضه‌ی امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر و دعوت الی‌الله عمل کنیم، قرآن تلاوت کنیم، باید با چنگ و دندان به شریعت و سنت‌های رسول‌الله بچسبیم، سیرت پیامبر و صحابه را محکم بگیریم و ذکر و نماز و فکر و عبادت آنان را در زندگی خود بیاوریم.

مولانا عبدالحمید ادامه دادند: آن‌حضرت صلی‌الله‌علیه‌وسلم شب‌های طولانی نشسته و نماز خوانده، و برای نجات امت فکر کرده است. آن‌حضرت صلی‌الله‌علیه‌وسلم در غار حرا و غار ثور در میان حشرات خوابیدند که خطر گزیدن مار و عقرب بود، در طول زندگی زحمت‌ها و رنج‌هایی فراوانی را برای نجات امت تحمل کردند. چرا امت قدر حضرت رسول را نمی‌داند؟ چرا مسلمانان آنحضرت را فراموش کرده‌اند؟ چرا قرآن را از یاد برده‌ایم؟ دنیا بی‌ارزش و ناپایدار است، هر روز جمعی به آخرت می‌پیوندند، چرا قبرستان و آخرت را نمی‌بینیم؟

ایشان بر لزوم دعوت إلی‌الله تاکید کردند و گفتند: همۀ ما باید دعوت بدهیم، امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر کنیم. الله تعالی با همت و تلاش شما منکرات، حق‌کشی و جرم و جنایاتی را که در جامعه وجود دارد از بین خواهد برد.

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن