مقالات و یادداشت ها

۲۴ ساعت بدون خشونت، در آرزوی تحقق آرمانی جهانی

به بهانه روز جهانی صلح

آوای سنت : ۲۱ سپتامبر به عنوان روز جهانی صلح در سراسر جهان شناخته می‌شود. مجمع عمومی سازمان ملل متحد این روز را به منظور تقویت آرمان‌های صلح از طریق رعایت ۲۴ ساعت بدون خشونت و آتش‌بس اعلام کرده است.

 صحبت کردن از صلح جهانی و پایدار بودن آن با توجه به وضعیت کنونی در بسیاری از نقاط جهان بیشتر می‌تواند یک آرزو و یا در بهترین حالت تنها خواسته‌ای ایده‌آل باشد. با این همه سخن از این آرمان، می‌تواند باعث شود که ارزش و اهمیت صلح در بین ملل و مردم جهان بیش از پیش مهم جلوه کند.

روز صلح که گاهی اوقات به طور رسمی به عنوان روز جهانی صلح نیز شناخته می‌شود، مناسبتی است که از سوی سازمان ملل متحد هر ساله در ۲۱ سپتامبر برابر با امروز، ۳۰ شهریور گرامی داشته می‌شود.

هدف از تعیین این روز، توجه به صلح جهانی و به ویژه در مورد عدم وجود جنگ و خشونت است. مسائل دیگری مانند آتش‌بس موقت در منطقه جنگی برای دسترسی به کمک‌های بشردوستانه و تلاش برای جلوگیری از بروز درگیری در مناطق تنش‌زا هم از جمله مسائلی است که در این روز به آنها پرداخته می‌شود.

این روز برای اولین بار در سال ۱۹۸۱ جشن گرفته شده و امروزه از سوی بسیاری از ملت‌ها، گروه‌های سیاسی، گروه‌های نظامی و مردمی گرامی داشته می‌شود. در سال ۲۰۱۳ این روز توسط دبیرکل سازمان ملل متحد به آموزش صلح اختصاص داده شد که مهمترین راه پیشگیری برای کاهش پایدار جنگ است.

برای افتتاح این روز، زنگ صلح سازمان ملل متحد در مقر این سازمان (در شهر نیویورک) به صدا در می‌آید. این زنگ از سکه‌های اهدا شده توسط کودکان از همه قاره‌ها به جز آفریقا ساخته شده و هدیه‌ای از سوی دفتر سازمان ملل متحد در ژاپن به عنوان «یادآوری هزینه‌های انسانی جنگ» است.  روی این زنگ نوشته شده: «زنده باد صلح مطلق جهان».

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامه‌ای که از سوی بریتانیا و کاستاریکا به عنوان روز جهانی صلح حمایت شده بود، این روز را به عنوان یادبود و تقویت آرمان‌های صلح اختصاص داده است. تاریخی که در ابتدا انتخاب شد، روز افتتاحیه عادی جلسات سالانه مجمع عمومی یعنی سومین سه‌شنبه سپتامبر بود.

پیام و شعار روز صلح سال ۲۰۲۱

امسال نیز به مانند سال‌های گذشته سازمان ملل متحد در پیام خود با اشاره به رویدادهای سال، بر تمرکز ملت‌ها و دولت‌های جهان بر موضوع صلح و رواج آن تأکید می‌کند. در پیام امسال سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی صلح آمده است:

«هر سال روز جهانی صلح در سراسر جهان در ۲۱ سپتامبر گرامی داشته می‌شود. در سال ۲۰۲۱، هنگامی که ما از بیماری همه‌گیر COVID-۱۹ خلاصی می‌یابیم به ما الهام داده می‌شود که به طور خلاقانه و جمعی در مورد چگونگی کمک به بهبود بهتر همه، ایجاد انعطاف‌پذیری و تبدیل جهان خود به جهان برابرتر وعادلانه‌تر فکر کنیم. عادلانه، فراگیر، پایدار و سالم‌تر.

این بیماری همه گیر به دلیل ضربه زدن به گروه‌های محروم و حاشیه‌نشین بیشترین شهرت را دارد. تا آوریل ۲۰۲۱، بیش از ۶۸۷ میلیون دوز واکسن COVID-۱۹ در سراسر جهان تزریق شده است، اما بیش از ۱۰۰ کشور هنوز یک دوز واکسن دریافت نکرده‌اند. افرادی که در درگیری‌ها گرفتار شده‌اند به ویژه از نظر عدم دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی آسیب‌پذیر هستند.

در راستای درخواست دبیرکل برای آتش‌بس جهانی در مارس گذشته، در فوریه ۲۰۲۱ شورای امنیت به اتفاق آرا قطعنامه‌ای را تصویب کرد که از کشورهای عضو خواسته بود از «وقفه انسانی مداوم»(آتش‌بس ادامه‌دار به دلیل مسائل انسانی) در درگیری‌های محلی حمایت کنند. آتش‌بس جهانی باید همچنان مورد احترام قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود که افراد گرفتار درگیری به واکسیناسیون و درمان‌های نجات‌بخش دسترسی دارند.

این همه‌گیری با افزایش انگ زدن، تبعیض و نفرت همراه شده که به جای نجات جان افراد جان‌های بیشتری را از دست داده است: ویروس همه را مورد حمله قرار می‌دهد بدون این که مهم باشد از کجا هستیم و به چه چیزی اعتقاد داریم. مقابله با این دشمن مشترک بشریت، باید به ما یادآوری کند که ما دشمن یکدیگر نیستیم. برای اینکه بتوانیم از ویرانی همه‌گیری رهایی یابیم‌، باید با یکدیگر صلح کنیم.

باید با طبیعت صلح کنیم. با وجود محدودیت‌های سفر و تعطیلی اقتصادی، تغییرات آب و هوایی متوقف نشده است. آنچه ما نیاز داریم یک اقتصاد جهانی سبز و پایدار است که باعث ایجاد شغل، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و ایجاد تاب آوری در برابر تأثیرات اقلیمی شود.

شعار سال ۲۰۲۱ روز جهانی صلح «بهبود بهتر برای جهانی عادلانه و پایدار» است. ما از شما دعوت می‌کنیم تا به تلاش‌های خانواده ملل متحد بپیوندید، زیرا بر بهبود بهتر برای جهانی عادلانه‌تر و صلح‌آمیز تمرکز می‌کنیم. صلح را با ایستادگی در برابر اعمال نفرت آنلاین و آفلاین و گسترش شفقت، مهربانی و امید در مواجهه با همه‌گیری(کرونا)، و بهبودی خود جشن بگیریم».

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن