اخبارخارجی
موضوعات داغ

پس لرزه های سازش امارات و اسرائیل:اتحاد فلسطینی ها و فتوای علمای مسلمان

200 تن از علمای شاخص:سازش با اسرائیل حرام است

آوای سنت : «صالح العروری» معاون سیاسی جنبش حماس اعلام کرد که رویدادهای یک سال اخیر از جمله تصمیم امارات متحده عربی به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، رهبران جنبش حماس و فتح را بر آن داشت که در مورد پیوستن و اتحاد نیروهای خود جهت مقابله با تل آویو به توافق برسند.

العروری در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی المیادین گفت: مردم فلسطین در سال ۲۰۲۰ سه بار «از پشت خنجر خورده اند»؛ نخستین بار با پیشنهاد طرح صلح جانبدارانه اسرائیل ـ فلسطین از سوی دولت آمریکا در ماه ژانویه، دومین بار با اعلام الحاق بخش های وسیعی از کرانه باختری و دره رود اردن در بهار سال جاری و بار سوم نیز اقدام ابوظبی برای عادی سازی روابط با تل آویو بوده است.

طبق اظهارات معاون سیاسی حماس، «خطرهای بی سابقه فراروی نهضت فلسطین» به این معناست که فلسطینیان بیش از این نمی‌توانند اختلاف میان نیروهای مهم سیاسی خود را بپذیرند. از این روی، حماس در تماس با رهبران جنبش فتح و «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین پیرامون اتحاد نیروها علیه اسرائیل با آنها گفت‌وگو کرد.

بنا بر گزارش ها، دو طرف (حماس و فتح) بر سر سه ابتکارعمل توافق کردند که توسط کمیته مشترک به مرحله اجرا گذاشته می‌شود. این ابتکارعمل ها عبارتند از سازماندهی مقاومت علیه اسرائیل در کرانه باختری، اصلاح سازمان آزایبخش فلسطین (یک سازمان چند گروهی که فتح بزرگترین شاخه آن است) و همچنین تلاش برای پایان دادن به اختلاف نظری است که در انتخابات سال ۲۰۰۶ میان حماس و فتح به وجود آمد.

بر اساس یک  خبر دیگر ۲۰۰ تن از علمای مسلمان با صدور بیانیه ای سازش با اسرائیل را خلاف شرع و حرام اعلام کردند.

پایگاه خبری فلسطین الیوم  گزارش داد، اتحادیه جهانی علمای مسلمین، روز سه شنبه این فتوا را با امضای این علما منتشر کرد.

اتحادیه علمای مسلمین که مقر آن دوحه، پایتخت قطر است، روز یکشنبه گذشته از طریق ویدئو کنفرانس، میزبان علمای مسلمین بود که در واکنش به سازش امارات متحده عربی با رژیم صهیونیستی تشکیل جلسه داده بودند.

در این فتوا تاکید شده است: آنچه به توافق صلح، سازش یا عادی سازی روابط با اسرائیل شهرت پیدا کرده، حرام و از لحاظ شرعی باطل است.

از این روی، آن چه بین برخی کشورهای عربی و (رژیم اسرائیل) شکل گرفته، نمی تواند یک صلح حقیقی و نه یک آتش بس بلکه عقب نشینی و چشم پوشی از مقدس ترین سرزمین و مبارک ترین آنهاست.

در بخش دیگری از این فتوا تاکید شده است: این امر اقرار به مشروعیت دشمن اشغالگر و به رسمیت شناختن اقداماتی همچون کشتار و آوراگی ملت فلسطین است که از لحاظ شرعی، قانونی و انسانی جنایت محسوب می شود.

در این فتوا که به امضای علمای برجسته ای همچون احمد الریسونی رئیس اتحادیه علمای مسلمین، محمد حسن الددو دبیرکل اتحادیه و عکرمه صبری خطیب مسجد الاقصی رسیده، هر فتوایی که سازش با رژیم اسرائیل را مجاز بداند، بر خلاف فتوای علمای بزرگ مسلمان در یک قرن گذشته دانسته و آن را در تضاد با اصول شرعی می داند.

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن