مذاهب و خطبه ها

کشورهای اسلامی قدرت دفاع از حقوق مسلمانان را ندارند

مولانا عبدالحمید: قانون جدید شهروندی در هند «تبعیض آشکار» و «اهانت به مسلمانان» است

آوای سنت : شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه اهل‌سنت زاهدان (۶ دی ۱۳۹۸)، قانون جدید شهروندی در هند را «اهانت به مسلمانان» و «تبعیض آشکار» دانستند و ضمن هشدار درخصوص عواقب تبعیض، تمام حکومت‌ها و کشورها را به مبارزه با ظلم و تبعیض توصیه کردند.

به گزارش آوای سنت به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید اظهار داشتند: کشور هند از بهترین کشورهایی بود که در آن آزادی و دموکراسی حاکم بود، اما این از بدشانسی مسلمانان این عصر و زمان در هند است که “نارندرا مودی” که فردی افراطی و تندرو است، در این کشور به نخست‌وزیری رسیده است.

ایشان در ادامه افزودند: از زمان روی کار آمدن نخست‌وزیر جدید هند، خودمختاری و آزادی قانونی مردم منطقۀ کشمیر که ده‌ها سال تداوم داشته است، از آنان سلب شد و اکنون هم قانونی تبعیض‌آمیز در هند تصویب شده است که حق مسلمانان در آن ضایع شده و مسلمانان در این قانون نادیده گرفته شده‌اند.

مولانا عبدالحمید در ادامه اظهار داشتند: کشور هند اگر نمی‌تواند مهاجرانی از کشورهای دیگر را بپذیرد، باید قانونی که در این‌خصوص تصویب می‌شود در حق همه یکسان باشد، نه‌اینکه غیرمسلمانان پذیرفته شوند و مسلمانان رد شوند. لذا قانون جدید اعطای شهروندی هند ظلم و تبعیض آشکار و اهانت به مسلمانان جهان به‌ویژه مسلمانان هند است.

خطیب جمعه زاهدان تصریح کردند: آقای مودی که جدیداً روی کار آمده است، چرا از عقلش کار نمی‌گیرد و می‌خواهد با سیاست‏ها و برنامه‌های تبعیض‌آمیز کشور هند را ناامن کند؟! پیام بنده به دولتمردان هند و به هندوها و غیرمسلمانان این کشور آن است که کشورشان را ناامن نکنند.

امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان نسبت به پیامدهای «تبعیض» هشدار دادند و گفتند: تبعیض سبب ناامنی در هر جامعه و کشوری می‌شود. این تفکر و سیاست بسیار اشتباهی‌ست که حکومت‌ها گمان کنند با زور و سلاح می‌توانند امنیت را در یک کشور برقرار کنند، بلکه عدالت و رفع تبعیض است که سبب برقراری امنیت در جامعه می‌شود.
ایشان تاکید کردند: تبعیض نه‌تنها از دیدگاه اسلام، بلکه از دیدگاه عقل و قوانین بین‌المللی محکوم و مردود است، زیرا تبعیض برخلاف منافع ملت‌ها و دولت‌هاست.
مولانا عبدالحمید حکومت‌ها و دولت‌ها را نیز به «مبارزه با تبعیض» تاکید کردند و گفتند: تمام کشورها و حکومت‌ها برای منافع و امنیت خودشان هم شده باید با ظلم و تبعیض مبارزه کنند و بجنگند. وحدت و امنیت با زبان و ادعا و شعار حاصل نمی‌شود و میدان شعار و ادعای وحدت بسیار محدود است، بلکه وحدت باید واقعی باشد و در عمل ثابت شود.

امام‌جمعه زاهدان از ظلم و جنایت دولت‌های چین و میانمار در حق مسلمانان نیز به شدت انتقاد کردند و گفتند: دولت‌ میانمار و همچنین دولت چین در استان مسلمان‌نشین سین‌کیانگ ظلم‌ها و جنایت‌هایی را در حق مسلمانان مرتکب می‌شوند که به دور از انسانیت است و انسان از یادآوری آنها هم شرمنده می‌شود.
ایشان خاطرنشان کردند: دولتمردان چین و میانمار چرا اصول انسانی و حقوق بشر را رعایت نمی‌کنند؟ این جنایات نشان می‌دهند که وقتی انسان از خوی انسانی و فطرت بشری فاصله بگیرد تا چه اندازه بی‌رحم و ظالم می‌شود.

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در پایان سخنان‌شان از ضعف کشورهای اسلامی در دفاع از حقوق مسلمانان جهان اظهار تأسف کردند و گفتند: کشورهای اسلامی اگرچه شاید قدرت و توانایی داشته باشند، اما متاسفانه بر اثر اختلاف و تفرقه‌ای که بین آنها وجود دارد و به‌خاطر منافع خودشان از حقوق مسلمانان دفاع نمی‌کنند.

ایشان در ادامه افزودند: امروزه شاید در جایی غیرمسلمانان از مسلمانان دفاع کنند، اما خودِ مسلمانان از حقوق یکدیگر که مورد ظلم واقع شده‌اند دفاع برحق نمی‌کنند. امید ما این است که الله تعالی خودش از مسلمانان مظلوم دنیا دفاع کند و شرایط مسلمانان را بهبود عنایت بفرماید.

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن