اهل سنت ایرانمناطق و پراکندگی
موضوعات داغ

رویکرد جماعت دعوت و اصلاح،حفظ وحدت و انسجام در جامعه اهل سنت است

تشریح دیدگاه جماعت دعوت و اصلاح درباره تحولات اخیر انتخاباتی

آوای سنت : در پی انتشار یادداشتی در سایت آوای سنت تحت عنوان “چرا جماعت دعوت و اصلاح سار مخالف می زند“به قلم عبدالله انصاری یکی از مسئولان این جماعت طی تماسی با ما، نقطه نظرات تکمیلی خود را در رابطه با جریانات مرتبط با تصمیم اخیر شورای راهبردی اهل سنت ایران  بیان کرد.

این مسئول جماعت دعوت و اصلاح تاکید کرد : اعضای این جماعت در فرایند تصمیم گیری انجام شده در رابطه با حمایت از یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری که در شورای راهبردی اهل سنت انجام گرفت، هیچ گونه حضور نداشته اند.

وی افزود: جماعت دعوت و اصلاح به هیچ وجه در پی ایجاد انشقاق و چند صدایی در جامعه اهل سنت ایران نبوده و بر این اعتقاد است که وحدت همه جریانات فعال در جامعه اهل سنت ایران، تحقق مطالبات مشروع اهل سنت در حوزه های مختلف را تسهیل خواهد کرد.بر این اساس حرمت جایگاه علمای شاخص و بزرگوار اهل سنت نزد این جماعت محفوظ است.اما هیچ جریان و گروهی نباید خود را به عنوان نماینده  کل جامعه اهل سنت معرفی نماید.

این فعال اهل سنت تصریح کرد: موضع کنونی جماعت دعوت و اصلاح در رابطه با انتخابات آینده ،دعوت از اقشار مختلف به حضور و مشارکت موثر در این رویداد ملی است .این جماعت در روزهای گذشته مذاکراتی را با کاندیداهای حاضر در رقابتهای انتخاباتی یا نمایندگان آنها داشته است و در صورت جمع بندی نهایی از شرایط موجود با لحاظ منافع و مصالح عمومی جامعه ،نظر نهایی جماعت در زمینه نتخابات آینده ریاست جمهوری به صورت رسمی اعلام خواهد شد .

لازم به ذکر است جماعت دعوت و اصلاح فراگیر ترین تشکل مدنی و اجتماعی اهل سنت ایران بوده و در غالب رویدادهای اجتماعی و سیاسی جامعه حضوری موثر و پررنگ دارد.اعضای این جماعت در همه استانهای اهل سنت نشین کشور مشغول فعالیت هستند.

به پیوست متن اطلاعیه منتشر شده از طرف جماعت دعوت و اصلاح در زاین زمینه تقدیم می گردد:

توضیح ستاد انتخابات جماعت دعوت و اصلاح در خصوص بیانیه ی شورای هم اندیشی اهل سنت ایران

در پیِ صدور بیانیه‌ای با امضای «شورای هم‌اندیشی اهل سنت ایران»، جماعت دعوت و اصلاح لازم می‌داند موارد زیر را با علمای گرانقدر، نخبگان فرزانه، جامعه‌ی شریف اهل سنت و عموم ملّت بزرگ ایران در میان گذارد:
۱- سخن گفتن به نام هر مجموعه‌ای، از جمله جامعه‌ی اهل سنت، مستلزم تحقق پیش‌نیازهایی است که در جوامع فراقبیله‌ای و در حال توسعه‌ی کنونی بر همگان آشکار است. دوره‌ی آن سپری شده است که یک حزب، یا یک جریان یا یک شخص بدون لحاظ کردن مقدمات لازم، به نمایندگی از جامعه سخن بگوید یا برای آن تعیین تکلیف کند.

۲- جماعت دعوت و اصلاح، به عنوان یک تشکل مدنی سراسری اهل سنت، دهه‌هاست که در همه‌ی استان‌های سنی‌نشین کشور فعالیت دارد و در تمامی این مناطق شخصیت‌های مطرح و بعضاً ان‌جی‌او های مؤثر و خدمتگزار دارد؛ مع‌الوصف هرگاه جماعت موضعی اتخاذ نموده است، امضای خود را پای آن گذاشته و از تبلیغ آن به‌مثابه‌ی رأی عموم اهل سنت خودداری کرده است.

۳- با همه‌ی احترامی که عالمان دینی در متن و بطن جامعه دارند، امر سیاست و تصمیمات سیاسی، شأنی است کارشناسی و مستلزم دقت و تأمل فراوان، که شایسته است در بستری منطقی، شفاف، فراگیر و کارشناسانه مورد تحلیل و ارزیابی قرار گیرد. احاله دادن تصمیمات سیاسی به کانون‌های دینی، هم می‌تواند ضریب دقت تحلیل‌ها را بکاهد و هم در هنگامه‌های دشوار، شأن متین و رفیع مؤسسات دینی را خدشه‌دار نماید.

۴- جماعت همواره از همفکری و هم‌افزایی دلسوزان از طیف‌های مختلف، در چهارچوب‌های روشن، شفاف و اخلاقی استقبال می‌کند؛ اما با توجه به این که جماعت به مثابه‌ی تشکل و نیز سایر جریان‌ها و شخصیت‌های اهل سنت در فرایند شکل‌گیری و مدیریت و اتخاذ تصمیمات شورای مزبور، دخالتی نداشته‌اند، از پیامدها و بروندادهای آن ابراز نگرانی می‌نماید.

ستاد انتخابات جماعت دعوت و اصلاح
۲۳ خردادماه ۱۴۰۰

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن