مجلس و نمایندگان

حل معضل بیکاری محتاج عزم همگانی است

آوای سنت: نماینده بوکان ایجاد صنایع پایین دستی و استفاده از پتانسیل های گردشگری در جهت فراهم ساختن فرصت های شغلی را مورد تاکید قرار داد.

به گزارش آوای سنت حبیب انوزاده در گفتگو با خبرنگار ما بیکاری را یک معضل بزرگ در کشور خواند و گفت: ریشه کن کردن بیکاری نیاز به یک عزم ملی در سطح کلان دارد، اما بندە معتقدم با تکیه بر پتانسیل های شهرمان و نیم نگاهی به کردستان عراق می توان درصد بیکاری در بوکان را که به گفته مسئولان به مرز فاجعه رسیده است، کاهش داد.

وی از میان برداشتن بی عدالتی و نابرابری را در توزیع فرصت ها را امری ضروری خواند و افزود: قبل از هر اقدامی باید بی عدالتی و نابرابری در توزیع فرصت ها را از بین برد. یعنی اگر فرصت کار و استخدام در بخش دولتی و وام های خود اشتغالی محدود است، باید این فرصت های محدود را با شایسته سالاری و شایسته گزینی به یک فرصت برابر برای همه شهروندان بوکان تبدیل کرد.

بعد از این اقدام، باید به جذب سرمایه گذار بپردازیم. در چند سال حضورم در کردستان عراق به عنوان رایزن بازرگانی ایران، با سرمایه داران بسیاری آشنا شدم که علاقمند به سرمایه گذاری در مناطق کردنشین ایران هستند و تنها کافی است که فرصت های سرمایه گذاری را به این سرمایه داران عرضه و شرایط مناسبی برای سرمایه گذاری آنها مهیا کنیم.

انور زاده از بوکان به عنوان بهشتی بکر و دست نخورده برای سرمایه گذاران توصیف کرد و اظهار داشت: این شهر سرشار از منابع فلز گران بهایی مانند آهن است که از آن به عنوان عنصر کلیدی توسعه بوکان یاد می شود. سنگ آهک بوکان که در صنعت داروسازی، رنگ و کاغذ سازی کاربرد فراوانی دارد، خام فروشی می شود در حالی که با احداث کارخانه کاغذ، این سیستم را متوقف کرد. بوکان قطب سنگ مرمریت در ایران است. این سنگ ها از مرغوب ترین نوع آن در کشور شناخته می شود، با این حال ما در بوکان کارخانه های سنگ بری نداریم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم یکی دیگر از فرصت های مهم و قابل اجرا برای اشتغالزایی در بوکان را ایجاد شهرک صنایع پایین دستی است. بوکان علی رغم شهرهای همجوار از نعمت پتروشیمی بی نصیب مانده است، اما وجود مجتمع های پتروشیمی در مهاباد و میاندوآب را می توان با احداث شهرک صنایع پایین دستی به یک فرصت اشتغال برای بوکان تبدیل کرد. این شهرک با جذب مواد تولیدی مجتمع های پتروشیمی و تولید انواع صنایع مرتبط با پتروشیمی تحولی عظیم در اشتغال بوکان ایجاد خواهد کرد.

انورزاده یادآور شد: بوکان به عنوان قطب کشاورزی در آذربایجان غربی بشمار می رود که ایجاد ارتباط بین کشاورزی و صنعت سبب اشتغال گسترده در این شهر خواهد شد. این ارتباط با صنایع تبدیلی شکل می گیرد. این صنایع که بالغ بر ۴۰ نوع است، سبب افزایش ارزش اقتصادی محصولات زراعی، باغی، دامی و طیور می شود.

کشت گلخانه ای دومین گزینه برای ایجاد اشتغال در حوزه کشاورزی است. بررسی ها نشان می دهند که هر هکتار کشت گلخانه ای برای ۱۰ نفر ایجاد اشتغال می کند. سایت گلخانه ای سریل آباد شهرستان بوکان با ۲۰ هکتار زمین مرغوب هنوز بلاتکلیف مانده است که بدون شک با کمی همت و پیگیری می توان این سایت را به سرانجام رساند تا تحولی عظیم در اشتغال شهرستان حاصل گردد.

نماینده بوکان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تالاب قره گل با ۳۰۰ هکتار زمین، روستای کانی کوزله، تپه قلایچی ، غار قلایچی، ناله شکینه، سد خراسانه، خانقاه شمس برهان، موزه مردم شناسی استاد عثمان رحمان زاده (معروف به پدر ژپتو ایران)، خانه های بوم گردی با توجه به قرار گرفتن بوکان در کریدور غرب کشور، آرامگاه ماموستا حسن زیرک، ماموستا قاله مه ره، ماموستا سواره ایل خانی زاده، اثر تاریخی فرهاد تاش در عباس آباد بهی، بخشی از پتانسیل های بوکان در حوزه گردشگری است که با جذب سرمایه گذار می توان فرصت های اشتغال فراوانی در این شهر به وجود آورد.

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن