اخبارداخلی

سوءاستفاده از مرزنشینان کردستانی

سودهای میلیاردی به جیب چه کسانی می رود

آوای سنت : کارت های مرزنشینی طرحی بود که چند سال پیش در جهت تسهیل تجارت کالا برای مرزنشینان صادر شد و یکی از راه هایی که مرزنشینان می توانستند به بازارچه های مرزی رفت و آمد کنند، داشتن همین کارت ها بود.

به گزارش کرد پرس، صدور کارت مرزنشینی به نوعی برای مرزنشینانی که هیچ کسب و کاری در مرزهای کردستان نداشتند، بسیار با ارزش به نظر می رسید اما دیری نپایید که راه های سوءاستفاده از این کارت ها توسط  فرصت طلب ها باز شد.

مرزنشینان ساده دل کارت هایشان را به دلال ها اجاره می دهند و آنها با استفاده این کارت ها واردات انجام می دهند و سهم مرزنشینان تنها ۷۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان پول نقدی بود که بسیاری از مردم می گویند این پول یا به دستشان نمی رسد و یا بسیار کمتر از حقی است که باید به آنها برسد؛ اما چاره ای ندارند، چرا که اگر خودشان بخواهند واردات انجام بدهند، نیاز به سرمایه دارند و اگر کارت هایشان را به سرمایه ‌دارها اجاره بدهند، ممکن است گرفتاری های عجیب و غریبی گریبانشان را بگیرد.

خیلی هایشان بی سواد و فقیر هستند و چون از مسائل حقوقی خبر ندارند، دچار سوءاستفاده سرمایه داران می شوند و جالب است مواردی از سوءاستفاده از فقر و ناآگاهی مرزنشین ها توسط تاجرانی انجام می شود که جایزه همایش های مختلف را گرفته اند و در بین همکارانشان خوشنام هستند اما فقر و ناآگاهی بسیاری از مرزنشینان راه سوءاستفاده‌های کلان از آنها را باز کرده است.

صدور ۱۷۷ هزار کارت مرزنشینی در کردستان

به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تا کنون ۳۲ هزار کارت مرزنشینی برای مردم روستاهای مرزی کردستان صادر شده تا مرزنشینان بتوانند از سود حاصل از واردلات کالا از طریق مرزهای استان به صورت قانونی برخوردار شوند.

بختیار خلیقی می گوید که در سال گذشته از طریق مرزهای رسمی کردستان ۷۶ میلیون دلار کالا وارد گمرکات شده که سود حاصل از تخفیفات کارت های مرزنشینی ۱۲۴ میلیارد تومان بوده است.

سود ۳ میلیون تومانی مرزنشینان کجاست؟

در حال حاضر ۱۱ کارگزار با استفاده از کارت های مرزنشینی اقدام به واردات ۷۰۰ قلم کالا می کنند و بر اساس یک توافق دوجانبه بین آنان و مرزنشینان به ازای هر ۷۰۰ هزار تومان تخفیف گمرکی ۳۵۰ هزار تومان به کارگزاران رسیده و ۳۵۰ هزار تومان دیگر نیز باید به صاحب کارت پرداخت می شد.

با یک حساب سرانگشتی اگر کارگزاران سود ۱۲۴ میلیارد تومانی حاصل از تخفیفات گمرکی ناشی از این واردات را بین ۱۶ هزار کارت مرزنشینی فعال، تقسیم می کردند باید به هر نفر در سال گذشه رقمی معادل ۳ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان پرداخت می شد.

بسیاری از مردم مرزنشین ساده دل کردستانی در سال ۱۴۰۰ بین ۳۵۰ تا ۷۰۰ هزار تومان دریافتی داشته اند که نشان می دهد کارگزاران و تجاری که از کارت های مرزنشینی استفاده کرده اند به نوعی از آن سوءاستفاده کرده و پول های هنگفتی را به جیب زده اند.

طرحی که قرار بود برای مردم فقیر مرزنشین منبع درآمدی باشد این روزها به منبعی برای درآمد بیشتر تجار و واردکنندگانی ایجاد شده که با از این کارت ها سوءاستفاده می کنند و اکنون باید پای نهادهای نظارتی به این موضوع باز شود تا مشخص شده سودهای کلانی که از راه واردات ۷۰۰ قلم کالای مشخص شده در سال ۱۴۰۰ به دست آمده، به حساب چه کسانی واریز شده است؟

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن