جهان اسلامعمومی

دغدغه‌های مسلمانان در کشور کوبا

آوای سنت : حدود ۱۰ هزار مسلمان در جمهوری کوبا زندگی می‌کنند که کمتر از یک درصد جمعیت این جزیره واقع در آمریکای مرکزی را تشکیل می‌دهند.

به گزارش آوای سنت به نقل از خبرگزاری فرانسه(AFP) ، در منطقه هاوانای قدیم که به مرکز شهر هاوانا؛ پایتخت کوبا، اطلاق می‌شود، می‌توان یک مناره سبز و سفید را بر بام یک ساختمان قدیمی دید. این جایی است که مسلمانان کوبا در سال‌های گذشته برای اقامه نماز جمع می‌شدند.

در داخل این ساختمان، دیوارها منقش به اذکار اسلامی و نسخه‌هایی از ترجمه قرآن به زبان اسپانیایی وجود دارد.

هاویر، مرد خندانی است که با «سلام علیکم» به بازدیدکنندگان از این ساختمان در یک عصر گرم تابستانی خوش‌آمد می‌‌گوید.

او در یک خانواده کاتولیک متولد شده اما دو سال پیش مسلمان شده است.

هاویر در مورد مسلمان شدنش می‌گوید: «متن انجیل به نظرم ناتمام می‌آمد از این رو به اسلام روی آوردم. تصمیمی که در کشوری با ۷۰ درصد مسیحی غیرعادی است».
به گفته کارشناسان، اسلام در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ توسط دانشجویان مسلمان کشورهایی مانند پاکستان به مردم کوبا معرفی شد.

احمد آگولو که ۱۷ سال پیش مسلمان شده و این مکان عبادی را که حدود ۲۰۰ نفر برای نماز‌های جمعه در آن جمع می‌شوند، اداره می‌کند، می‌گوید: «من به صورت رسمی یک پیشوای دینی نیستم چراکه اینجا اصلاً آموزشی برای این کار وجود ندارد، اما اصول ابتدایی را می‌دانم».

مسلمانان کوبا ۲۵ سال برای داشتن یک مسجد تلاش کرده‌اند.

«پدرو لازو تورس» که در سال ۱۹۸۸ مسلمان شده و اولین مسلمان کوبا محسوب می‌شود، می‌گوید: ما مسلمانان در آپارتمان‌هایمان با یکدیگر ملاقات می‌کردیم.

وی گفت: ما در کوبا آزادانه اعمال عبادی خود را انجام می‌دهیم هرچند که روزه‌داری برای مسلمانان در اینجا سخت است زیرا خرما که غذای مهمی برای روزه‌داران است، در اینجا وجود ندارد و یافتن غذای حلال نیز سخت و همه چیز وارداتی است و معمولاً از سفارتخانه‌های کشورهای اسلامی تهیه می‌شود.

«الن گراسیا»، مرد ۳۳ ساله آفریقایی‌تبار مقیم هاوانا است که برای مسلمان شدن چیزهای زیادی را کنار گذاشته است.

وی می‌گوید: هنگامیکه به دوستانم گفتم که می‌خواهم مسلمان شوم، آنان را از دست دادم و تغییرات زیادی در سبک زندگی‌ام ایجاد کردم و عاداتی را که بخشی از فرهنگ کوبایی است، ترک کردم.

گراسیا می‌گوید: دانشجویان کشورهای اسلامی که در دانشگاه‌های کوبا تحصیل می‌کنند، دوره‌های رایگانی برای آموزش زبان قرآن به مسلمانان کوبا برگزار می‌کنند اما در دانشگاه‌ها زبان عربی تدریس نمی‌شود.

با نزدیک شدن به زمان افطار، سالن نماز پر از مسلمانان می‌شود. کودکان در کنار سالن در کنار مادران با حجابشان بازی می‌کنند.

لیونل دیاز، تازه‌مسلمان ۷۳ ساله کوبایی غذا را میان مردم تقسیم می‌کند و می‌گوید: هیچ وقت برای انجام یک کار خوب دیر نیست.

یاکلین دیاز دیگر تازه‌مسلمان کوبایی که ۸ سال در اسپانیا زندگی کرده و توسط یکی از بستگان سببی خود که اهل پاکستان است با اسلام آشنا شده، می‌گوید: مردم فکر می‌کنند که ما مسلمانان کوبایی نیستیم و نمی‌توانند تصور کنند که کوبا هم مسلمان دارد، اما حقیقت این است که اسلام در کوبا در حال گسترش است.

وی افزود: تنها چیزی که در کوبا وجود ندارد، فروشگاه‌های پوشاک اسلامی است که البته به واسطه عرب‌ها تأمین می‌شود اما ما نمی‌توانیم با صدقه زندگی کنیم. ما نیاز داریم فروشگاه‌های خود و سبک پوشش خود را داشته باشیم. ما باید بتوانیم اسلام را در کوبا ارتقا دهیم.

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن