جهان اسلامعمومی

یک فعال اهل سنت: نامگذاری هفته وحدت اقدامی تاریخی برای بستن دهان تفرقه‌افکنان بود

آوای سنت : یک فعال سیاسی و اجتماعی اهل سنت؛ اقدام تاریخی و مهم حضرت امام (ره) در اعلام ایام ۱۲ تا ۱۷ ربیع الاول به عنوان هفته وحدت را گامی بسیار مهم در رسمیت دادن به مقوله وحدت در نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: با این اقدام، دهان تفرقه‌افکنان دو طرف بسته و مهر اختلاف از آنها ستانده شد.

سید«علاءالدین حیدری» روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امام خمینی (ره) با صدای رسا و دستور اکید بر وحدت شیعه و سنی صحه گذاشتند و این سنگ بنای سایر گام‌های مثبت شد.

او گفت: ما در دوران رهبری حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) هم شاهد اقدامات بسیار مثبت و تکمیلی در این راستا بودیم که می‌توان به عنوان نمونه به فتاوای وحدتی ایشان و اینکه توهین به مقدسات اهل سنت حرام است، اشاره کرد.

وی اظهارداشت: دستورات حکومتی معظم له در مورد رعایت حقوق اهل سنت از جمله گام‌های بسیار ارزشمند در این مقطع است که راه وحدت عملی را باز کرده‌اند.

او گفت: در واقع مقوله وحدت در نظام جمهوری اسلامی از پشتوانه شرعی، قانونی و الزامی برخوردار است و عدول از وحدت هم جرم و هم خیانت است  و این برای پیروان اهل سنت در ایران بسیار اهمیت دارد.

این فعال اهل سنت در ادامه گفت: هرچند جا برای کار بیشتر فراوان است و کارگزاران نظام اسلامی و دلسوزان هردو طرف باید بر این پَی، بنایِ مستحکمِ همدلی را بنیاد نهیم تا که بتوانیم ریشه اختلاف و تفرقه را بخشکانیم.

حیدری افزود: کَشتی جامعه اسلامی در میان امواج سهمگین طوفان توطئه دشمنان دستخوش حوادث بیشماری است و دشمنان در کمین همه ما هستند. شیعه و سنی با هم سوار این کشتی هستیم و هیچ‌کدام از ما از تلاطم این طوفان در امان نخواهیم بود.

او گفت: مسلَّم آن که آنچه می تواند کشتی متلاطم ما را به ساحل آرامش و سرمنزل مقصود برساند و مسلمانان را از گزند دشمنان برهاند همان وحدت و برادری است که هفته وحدت نماد این اتحاد و سَمبلِ این برادری است.

گرایش بشر در دنیا به سمت اسلام است

مشاور استاندار کرمانشاه در ادامه سخنانش با بیان اینکه افق آینده جهان به سمت اسلام باز است و آینده مقصد خود را اسلام نشانه کرده است، گفت: گرایش بشر امروز در غرب به اسلام گواه این ادعاست و حرکات ضداسلامی سردمداران برخی کشورها از جمله آمریکا، اسراییل، فرانسه و سایر کشورها حامل این پیام است که برای آنها اسلام شیعی و سنی تفاوتی ندارد یعنی اسلام را ورای مذاهب آن در مقابل خود می بینند و این باید زنگ آگاهی و اخطار هوشیاری برای ما باشد.

حیدری افزود: ما نباید در کوچه پس کوچه های بن بست تفرقه و بهانه‌جویی ‌های بی حاصل سرگردان باشیم بلکه باید با نگاهی باز و افقی وسیع در  مسیر واحد و راه مستقیم سعادت اسلامی گام برداریم و مطمئنا راه نجات امت اسلامی وحدت و راه وحدت هم از برادری و همدیگر پذیری می‌گذرد.

او اسلام را آیین صلح و صفا، دین آزادی، آزادگی، آگاهی، علم و دین برادری و برابری انسانها دانست و گفت: مفاهیم اسلامی سرشار از ضرورت‌های همدلی و باهم بودن است و در این میان وحدت و اخوت امت اسلامی از اولویت های مهم اسلام است که باید در صدر تلاش‌های باورمندان و دلسوزان اسلام قرار داشته باشد.

وی با بیان اینکه عصر پیامبر (ص) را می‌توان عصر طلایی زیست محمدی نامید، افزود: چرا که همه انسان‌های آن عصر از برکات وجود پیامبر اسلام (ص) و تربیت و تدبیر ایشان بهره‌مند بوده و زیر چتر عدالت و فهم حضرت بسر برده‌اند.

وی تصریح کرد: البته نه اینکه اختلاف سلیقه و یا نقدی بر عملکردها نبود بلکه آزادترین دوره بشریت را می‌توان در عصر طلایی نبوت پیامبر اسلام دید، مسلمانان تا جایی آزاد و آزادمنش تربیت شده بودند که می‌توانستند به خود حضرت هم انتقاد کنند و یا مخالف نظر ایشان نظر بدهند و این برای عصری که دختر را مایه ننگ و آن‌را زنده به گور می‌کردند یک نقطه عطف تاریخی بود.

فاصله گرفتن از روح اسلام دلیل ایجاد اختلاف

این فعال سیاسی و اجتماعی اهل سنت در ادامه در مورد اینکه پس چرا ما بعد از ۱۴ قرن از پیمودن این راه دچار اختلاف و تفرقه شدیم، گفت: یک تحلیل مفصل می خواهد که باید آن‌را موشکافانه بررسی کرد اما چرایی اختلاف مسلمانان را می‌توان در چند مورد مانند فاصله گرفتن مسلمانان از روح واقعی اسلام و پای گذاشتن در وادی تفسیر به رای ها، دوری از قرآن، سنت نبوی و اخلاق ائمه دین اسلام و  نشستن بر کرسی قضاوت‌های تاریخی و قیاس ایمان مسلمانان و بخصوص قضاوت‌های دور از واقعیت بیان کرد.

حیدری، نداشتن آگاهی و یا عدم اولویت بندی از ضرورت‌های جهان اسلام را از دیگر دلایل ایجاد اختلاف در میان مسلمانان دانست و افزود: در عصر کنونی شاید ضروری ترین اولویت مسلمانان نزدیکی، همدلی و انسجام درونی است که باید همه دلسوزان اسلام آن‌را با صدای بلند فریاد زده و در عمل هم عامل به آن و پایبند به انجامش باشند.

وی با طرح این پرسش که هدف از وحدت چیست و منظور از وحدت چه می‌تواند باشد، گفت: برخلاف تصور برخی‌ها  که از وحدت برداشت یکرنگی دارند بنده معتقدم که هدف از وحدت مسلمانان این نیست که ما اختلاف نظری نداشته باشیم و یا گروهی در گروه دیگر ادغام و یا همرنگ شود، تفسیر بنده از وحدت این نیست که گروهی پیش برود و گروهی عقب بنشیند بلکه هدف از وحدت را این می بینم که ما در عین داشتن دیدگاه‌های مختلف همدیگر را تحمل و تفاوت در دیدگاه ها نتواند بر اصل برادری ما چیره شود.

وحدت یعنی همدلی

این فعال سیاسی اجتماعی اهل سنت در ادامه با بیان اینکه وحدت یعنی اینکه ما شکاف‌ها را پر و فاصله‌ها را کم کنیم، گفت: وحدت به معنای همدلی است یعنی ما همیشه در کنار اعتقادِ خود، درصدی برای صحت اعتقاد دیگران هم بگذاریم.

حیدری افزود: وحدت باید دوطرفه باشد و هر دو طرف در نزدیکی دیدگاه‌ها و اتخاذ دیدگاه میانه بکوشند و هر دو طرفِ وحدت باید به این مقوله معتقد باشند و هیچ‌کدام نباید از وحدت این برداشت را داشته باشند که خروجی وحدت ، این باید باشد که سنی، شیعه شود و یا شیعه، سنی شود بلکه در عین کثرت ، وحدت داشته باشیم و از اختلافات کورکورانه و تعصبات بی‌اساس بپرهیزیم.

او تاکید کرد: باید هر دو طرف دیدگاه‌های مشترک و وحدتی را نزد پیروان خود برجسته کنند و بر اختلافات لایه انعطاف بپوشانند چرا که امروزه جهان اسلام به این دیدگاه بیشتر از هر دیدگاهی نیاز دارد.

وی اظهار داشت: اگر به حوادث ۱۰۰ سال اخیر جهان اسلام نگاه کنیم بدون شک ردپای اختلافات و دیدگاه‌های واگرایانه در حوادث تلخ امت اسلامی نمایان است.

او گفت: فاجعه های اخیر در جوامع اسلامی همه بوی کج فهمی از دین و حکم به قضاوت‌های سطحی از دین را می دهند و اگر به حوادث جهان اسلام توجه کنیم بدون شک عامل اصلی بروز این حوادث فاجعه بار را اختلاف و تفرقه می بینیم و دقیقا این جایی است که باید به وحدت اهمیت داد.

حیدری افزود: خوشبختانه در جهان اسلام شخصیت‌ها و بزرگان فراوانی را داریم که هم معتقد به این ضرورت هستند و هم خود عامل به آن بوده و می‌باشند.

وی خاطرنشان ساخت: تفکرات وحدتی رشد و نمو خوبی در جوامع مسلمان داشته و ما در یک قرن اخیر شاهد اقدامات مثبتی در این راستا بوده ایم.

وی افزود: بزرگانی از هر دو طرف تلاش‌های قابل تقدیری داشته اند و شاید بتوان ماحصل آن‌ را در ایران در  مشارکت مذاهب مختلف در پیروزی تاریخی انقلاب اسلامی با رهبریت واحد حضرت امام خمینی (ره) دانست که نویدبخش به بار نشستن درخت وحدت واقعی در ایران شد.

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن