اخبارداخلی

اژه‌ای : شورای افتای اهل سنت به سبب تاثیرگذاری در اعمال قانون، جدی گرفته شود

آوای سنت : رییس قوه قضاییه گفت: شورای افتای اهل سنت اهمیت ویژه‌ای دارد و باید جدی گرفته شود چرا که فعالیت افرادی که در آن حضور دارند، می تواند سرنوشت، اعمال قوانین و روند احکام قضایی را تغییر دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای دیروز پنجشنبه در دیدار با علما، ائمه جمعه و جماعت کردستان در سنندج اظهار کرد: اگر فتوای شورای افتا، متقن و شفاف باشد زمینه‌ساز حل و فصل بسیاری از مشکلات خواهد بود.

وی با بیان اینکه اعضای شورای افتا، مسوولیت شرعی، قانونی، دنیوی و اخروی را در نظر بگیرند افزود: در این زمینه تجهیزات مورد نیاز تامین خواهد شد و تلاش می‌کنیم درگاهی برای ارتباط مستقیم درباره نیازمندیها و سوالات ایجاد شود.

رییس قوه قضاییه با بیان اینکه پیشنهاد اولیه این است که نیاز به کمک بودجه‌ای در بودجه کشور دارای ردیف شود، ادامه داد: بسیاری از مسائل اگر با صلح و سازش انجام شود سریعتر از روال دادرسی در محاکم قضایی به ثمر می‌رسد و برکات بیشتری دارد.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای اضافه کرد: علما، طلاب و روحانیون هر چه در توان دارند در این زمینه کمک کنند و دستگاه قضا نیز از آن استقبال می‌کند.

وی با بیان اینکه امروز وظیفه روحانیت بسیار سنگین‌تر از مقاطع گذشته است، افزود: مردم، احکام و اخلاق اسلامی را در قول و عمل ما می بینند و نگرش به روحانی با غیرروحانی در یک عمل واحد، متفاوت است.

رییس عدلیه ادامه داد: نسل سوم و چهارم انقلاب توقعاتی دارند و انتظار دارند وعده‌های ما عملیاتی شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای یادآور شد: دشمنان هم فهمیده‌اند که روحانیون در تقویت دین تاثیر ویژه‌ای دارند و در صف مقدم بر هم زدن منافع آنان هستند، بر روی این قشر با برنامه‌ریزی متمرکز شده‌اند.

به گفته رییس قوه قضاییه، دشمن، ترور فیزیکی و شخصیتی روحانیت را در برنامه خود دارد همانگونه که پیش از این شهید شیخ‌الاسلام و برهان عالی را ترور فیزیکی و شخصیتی کرد که نمونه‌های آن در کردستان کم نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: در برابر توقع به حق مردم که دین، اخلاق، آموزه‌های اسلامی را در لباس روحانیت می بینند و نیز تمرکز دشمن در تخریب روحانیت، تنها راهکار موجود، تجهیز به علم، حلم و تقواست.

رییس عدلیه تاکید کرد: اگر پرهیزکار نباشیم نقشه دشمن می‌گیرد و لذا باید به رعایت تقوا بیش از پیش پایبند و در پاسخگویی به شبهات تلاش وافری داشته باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اضافه کرد: تحقیق و مطالعه برای جوابگویی به شبهات جوانان، به روز شود.

وی با بیان اینکه ارتباط گسترده روحانیت با مردم بیش از دیگر صنوف است و این ارتباط نباید از برخی اقشار فاصله روشی، منشی و تجملاتی پیدا کند، گفت: باید هوشیار و مراقب باشیم چرا که نهایت تلاش دشمن ایجاد جدایی و اختلاف بین روحانیت با یکدیگر و با مردم است.

رییس قوه قضاییه یادآور شد: اختلاف نظر ، فتوا و رای طبیعی است ولی این تفاوتها نباید منجر به تنازع و اختلاف در شیوه زندگی شود.

حجت‌الاسلام اژه‌ای توصیه کرد: باید مراقب باشیم و مسائل اصلی و فرعی را باهم مختلط نکنیم تا دشمن و نفوذی‌ها نتوانند در بین صفوف ما رخنه کنند و در این میان روحانی شیعه و سنی برای دشمن فرقی ندارد.

وی در بخش دیگری از سخنانش، سلحشوری، رشادت و مهربانی مردم کردستان را غیر قابل وصف برشمرد و افزود: مهمان نوازی کردستانی‌ها ویژه است و تا فردی به این استان نیاید نمی تواند آن را درک کند، چرا که نگاه خارج از استان با داخل آن تفاوت فاحشی دارد .

وی گفت: کاش زمینه‌ای ایجاد شود تا مسوولان ملی مراجعه مستمری در استانها داشته باشند.

رییس قوه قضاییه اظهار کرد: مسوولان عالی قضایی امروز در کردستان هستند و دفتر اطلاعات مردمی برای دریافت درخواستها ایجاد شده تا بصورت سیستمی ضبط و به طور ویژه دنبال شود.

رییس قوه قضاییه گفت: بسیاری از مسائل اگر با صلح و سازش انجام شود سریعتر از روال دادرسی در محاکم قضایی خواهد بود و علما هر چه در توان دارند کمک کنند و دستگاه قضا نیز استقبال می‌کند.

وی ادامه داد: گاهی افراد به واسطه جرم نزدیکان خود در بخش های مختلف دچار مشکل می‌شوند و لذا علما و روحانیون به کاهش هزینه‌های جرم ( مالی و قصاص) کمک کرده و بسترهای توبه را برای مجرمان فراهم و آسیبهای متوجه خانواده‌ها را کم کنند.

رئیس قوه قضاییه در بیستمین سفر استانی خود، صبح دیروز پنجشنبه (۱۴ اردیبهشت) در صدر هیات عالی قضایی وارد سنندج شد. حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، در بدو ورود به فرودگاه سنندج مورد استقبال استاندار کردستان، نماینده ولی فقیه در استان و دیگر مسئولان استان قرار گرفت.

دیدار با قضات و کارکنان دادگستری کردستان، دیدار با اقشار مختلف مردم، علما و روحانیون شیعه و اهل سنت کردستان، حضور در جلسه شورای اداری، بررسی مشکلات قضایی استان و تصویب مصوبات برای رفع این مشکلات از مهمترین برنامه‌های سفر رئیس قوه قضاییه به استان کردستان بود

سایر مسئولان عالی قضایی که در سفر به استان کردستان رئیس قوه قضاییه را همراهی کردند ، هر کدام به نقاط مختلف این استان سفر کردند تا ضمن دیدار مستقیم و بدون واسطه با مردم، از نزدیک با مشکلات آنها آشنا شوند و برای برطرف کردن مسائل قضایی و سایر مشکلات در حد مقدورات، اقدامات مقتضی را ترتیب دهند.

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن