اخبارخارجی

تبدیل منزل قاری برجسته مصری به مسجد

آوای سنت : سازمان اوقاف مصر در استان قنا این کشور،‌ طی مراسمی به طور رسمی تبدیل منزل شیخ عویضه از قاریان نامدار این کشور به مسجد را اعلام کرد.

به نقل از الاهرام، سازمان اوقاف استان قنا در کشور مصر روز جمعه مسجدی را به نام مرحوم شیخ عویضه، از قاریان نامدار مصری در شهر قنا افتتاح کرد.

فرزندان شیخ عویضه و شماری از محبان او و اعضایی از پارلمان مصر در مراسم افتتاح این مسجد حضور داشتند.

شیخ عویضه که عمر خود را صرف خدمت به قرآن کریم کرده بود، در سال ۲۰۱۲ در سن ۹۲ سالگی درگذشت.

شاگردان این قاری برجسته مصری، منزل ساده او را در منطقه الشئون در شهر قنا به مسجدی تبدیل کردند که از سه بخش تشکیل شده بود، بخشی برای تدریس قرائات قرآنی و بخشی برای آموزش حفظ قرآن به خردسالان و بخشی هم ویژه آموزش حفظ و قرائات قرآن به زنان بوده که حالا سازمان اوقاف قنا این مسجد را پس از ترمیم و توسعه، افتتاح کرد.

شیخ محمد عویضه در سال ۱۹۴۷ به شهر سوئز مصر مهاجرت کرده بود در آنجا علم قرائات را نزد شیخ احمد طاووس آموخت. او در سال ۱۹۵۲ به زادگاهش در منطقه الشئون شهر قنا بازگشت و سالیان زیادی از عمر خویش را در راه آموزش قرائات هفتگانه به قرآن‌آموزان سپری کرد و در منزل کوچک خود نیز به صورت رایگان به تدریس قرآن مشغول بود.

در محفل قرآنی شیخ عویضه علاوه بر قاریان استان قنا، فعالان و پژوهشگران قرآنی از مناطق مختلف مصر از «الجیزه» تا «اسوان» حاضر می‌شدند.

جلسات قرآن این استاد برجسته مصری محلی برای تجمع پژوهشگران و دانش‌آموختگان رشته‌های مختلف دانشگاه‌های مصر برای یادگیری علم تجوید در محضر شیخ عویضه نیز بود.

براساس این گزارش، شیخ عویضه سواد زیادی نداشت، اما به دلیل توانمندی منحصر به فردش، اجازه‌نامه‌های علمی قرائت قرآن با دست‌خط خود به قراء مصری اعطا می‌کرد و قاریانی که موفق به کسب این اجازه‌نامه‌ها می‌شدند، از اعتبار و جایگاهی ویژه در مصر برخوردار بودند.

این قاری نامدار مصری همچنین به مدت ۵۰ سال شاگردانش را هر روز عصر تا اذان مغرب در دارالقرآن خود در منطقه «الشئون» به حضور می‌پذیرفت و این دارالقرآن در مصر به شهرت فراوانی دست یافت.

او در سیزده سالگی حافظ کل قرآن شد و دانشگاه الازهر هم در دهه هفتاد قرن گذشته از او برای تدریس قرائات قرآنی دعوت کرد.

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن