اخبارخارجی

خط و نشان رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل برای دولت بایدن

اظهارات کم سابقه مقام عالی نظامی اسرائیلی درباره برجام

آوای سنت :آویو کوخاوی”، رییس ستاد مشترک ارتش اسرائیل در اظهاراتی کم سابقه با تهدید تلویحی دولت جو بایدن برای بازگشت به برجام گفت بازگشت آمریکا به برجام هم از نظر عملیاتی و هم از نظر راهبردی برای اسراییل و دیگر کشورهای منطقه بد خواهد بود.

به گزارش وب سایت “تایمز اسراییل”، ژنرال کوخاوی که دیروز (سه شنبه) در کنفرانس سالانه “موسسه مطالعات امنیت ملی دانشگاه تل آویو” – که امسال به صورت مجازی برگزار شده – سخن می گفت به دولت بایدن نسبت به بازگشت احتمالی به برجام هشدار داد و گفت بازگشت دوباره آمریکا به برجام یک تهدید غیرقابل قبول خواهد بود و منجر به تشدید رقابت تسلیحات هسته ای در منطقه خواهد شد.

او گفت: “بازگشت به توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ یا حتی توافقی مشابه که از جنبه های مختلف بهبود یافته باشد از نقطه نظر عملیاتی و استراتژیک، بد یا اشتباه است.”

این ژنرال اسراییلی با انتقاد از برجام گفت: “اگر برجام هنوز زنده بود ایران تا به حال توانسته بود به سمت تولید سلاح اتمی پیش برود” زیرا به گفته او “برجام فاقد محدودیت‌ها و نظارت کافی برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب اتمی” بود.

او همچنین از “آماده سازی طرح های حمله نظامی به ایران در صورت پیشرفت برنامه هسته ای این کشور” خبر داد و گفت این طرح ها را آماده کرده و روی میز تصمیم گیران سیاسی در تل آویو گذاشته تا هر زمان که لازم دانستند از آنها استفاده کنند.

او گفت: “ایران می تواند تصمیم بگیرد که می خواهد به صورت پنهانی یا به روشی تحریک آمیز به سمت تولید بمب اتمی پیش برود. با توجه به این تجزیه و تحلیل اساسی، من به ارتش اسرائیل دستور داده ام که علاوه بر نقشه های عملیاتی که تدارک دیده اند، چند نقشه عملیاتی دیگر نیز آماده کنند … مسلما این رهبری سیاسی اسرائیل است که درباره به اجرا درآمدن این طرح ها تصمیم خواهد گرفت. اما این نقشه ها باید روی میز باشد”.

این ژنرال اسراییلی مدعی شد با توجه به توسعه سانتریفیوژها و افزایش ذخائر اورانیوم غنی شده ایران، “نقطه گریز هسته ای” این کشور ممکن است به ماه ها و یا حتی هفته ها کاهش یافته باشد و به همین خاطر اسراییل باید طرح های حمله نظامی برای متوقف کردن احتمال دست یابی ایران به سلاح هسته ای را آماده و روی میز داشته باشد.

اسراییل تاکنون دو مرتبه بدون قبول مسئولیت رسمی حمله، در سال های ۱۹۸۱ و ۲۰۰۷ به راکتورهای هسته ای عراق و سوریه حمله کرده است.

تل آویو در چارچوب دکترینی که به دکترین “بگین” مشهور است می خواهد تنها دارنده تسلیحات هسته ای در خاورمیانه باشد و در همین راستا اجازه دست یابی دیگر کشورهای منطقه به سالح هسته ای را نمی دهد.

اسراییل با وجودی که هنوز به عضویت پیمان منع اشاعه تسلیحات هسته ای (ان پی تی) درنیامده، تنها دولت دارای تسلیحات هسته ای در خاورمیانه است و تاکنون اجازه بازرسی از تاسیسات هسته ای خود را به بازرسان آژانس بین المللی انرژی هسته ای نداده است. طبق برخی برآوردها اسراییل بین ۱۵۰ تا حدود ۴۰۰ کلاهک هسته ای در اختیار دارد.

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن