اخبارخارجی

سوال شوکه کننده یک خبرنگار از نخست وزیر هند درباره مسلمانان/جواب: سکوت

آوای سنت : سابرینا صدیقی، خبرنگار روزنامه آمریکایی «وال‌استریت ژورنال» در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی که در کاخ سفید برگزار شد، سوالی از ناریندرا مودی، نخست وزیر هند درباره حقوق مسلمانان پرسید و وی را با این سوال شوکه کرد.

به نقل از الجزیره، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا فرصتی را برای خبرنگاران برای پرسیدن سوالات از او و مهمانش مودی اعلام کرده بود و سابرینا صدیقی، خبرنگار روزنامه آمریکایی «وال‌استریت ژورنال» در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در کاخ سفید، با طرح سوالی درباره نژادپرستی و حمله به مسلمانان در کشور هند، مودی را شوکه کرد.

این خبرنگار با سوالی درباره وضعیت مسلمانان و اقلیت ها در هند، از مودی پرسید: برنامه شما در خصوص اقداماتی که دولت هند برای حفظ حقوق مسلمانان و سایر اقلیت ها و حمایت از آزادی بیان باید انجام بدهد، چیست؟

ویدیوی این کنفرانس مطبوعاتی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده است، نشان می دهد که مودی چند ثانیه سکوت کرد و سپس پاسخ داد: من از آنچه شما گفتید، شگفت زده شدم. ما کشوری دموکراتیک هستیم و دموکراسی بخشی از روح و خون ماست!! ما با دموکراسی زندگی می کنیم و نفس می کشیم ودر قانون اساسی ما آمده است!! هیچ مسئله تبعیض بر اساس فرقه، عقیده یا مذهب در کشور ما وجود ندارد!!».

بسیاری از اصحاب نظر و عقیده از سوال سابرینا از مودی ابراز خرسندی کرده و گفتند: همانطور که «سوفیا نلسون» نویسنده گفت: یک سوال عالی توسط سابرینا صدقی در جریان کنفرانس مطبوعاتی در کاخ سفید و یک پاسخ ضعیف از سوی مودی.

جف بنت، مجری برنامه های خبری گفت: «این توئیت را به پاس قدردانی از سابرینا صدقی به خاطر سؤالات تند و تیز او که در زمان مناسب در جریان کنفرانس مطبوعاتی که بایدن و مودی را گرد هم آوردند، با پرسیدن از مودی در مورد نقض حقوق بشر در دوران خود، منتشر می کنم».

در همین راستا، روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان برجسته هندی در مورد پاسخ مودی اظهار نظر کردند.

محمد زبیر، روزنامه نگار برجسته هندی در این باره، گفت: نخست وزیر سعی کرد طوری بچرخد که انگار در جنگل قدم می زند و یک پاسخ کلی در مورد هندوستان یک کشور دموکراتیک داد و گفت: معتقد به مبانی تاریخی است و هیچ طرحی که بیانگر نیت خود برای بهبود امور باشد ارائه نکرده است و متأسفانه رسانه هایی داریم که از آنچه شما (پاسخ استاد) توصیف کردید، تجلیل می کنند.

هند سال‌ها شاهد مبارزات گسترده آزار و اذیت و خشونت علیه مسلمانان بوده است که در پشت آن یک شبه‌نظامی هندو افراطی قرار دارد که از دکترین نژادپرستانه «هندوتوا» پیروی می‌کند.

سازمان های حقوق بشر هند  می گویند که این دکترین که توسط رهبری این کشور «حزب بهاراتیا جاناتا» پذیرفته شده است، هدف آن تمایز هندوها از بقیه اقلیت ها در هند است.

مسلمانان حدود ۱۳ درصد از جمعیت یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون نفری هند را تشکیل می دهند.

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن