جهان اسلامعمومی

پنجاه و یکمین سالروز به آتش کشیدن مسجد مبارک الاقصی

آوای سنت : جمعه ۲۱ آگوست ۲۰۲۰ مصادف بود با ۵۱امین سالروز به آتش کشیده شدن مسجد الاقصی به دست اشغالگران صهیونیست؛ جنایتی که جهانیان شاهد آن بودند و هیچ واکنش حقیقی به آن نشان ندادند.

داستان از آنجا شروع شد که “مایکل دینس روهن” یهودی جنایتکار استرالیایی‌الاصل روز ۲۱ آگوست سال ۱۹۶۹ اقدام به آتش زدن مسجد الاقصی کرد.

در این آتش‌سوزی بیش از یک سوم مساحت مسجد الاقصی از جمله تعدادی از منبرهای تاریخی آن، گنبدها، دیوارها، درها و پنجره‌ها و حتی مصلاهای آن در آتش سوخت.

فلسطینیان در نهایت جلوی گسترش دامنه آتش‌سوزی را گرفته و اجازه ندادند دیگر بخش‌های مسجد الاقصی طعمه حریق شود.

رژیم صهیونیستی عامل این آتش‌سوزی را که به نام گردشگر وارد فلسطین اشغالی شده بود بازداشت کرد اما در نهایت مدعی شد او مشکل روانی دارد و پس از مدتی بستری در تیمارستانی در نزدیکی عکا، او را به کشورش بازگرداند.

این جنایت واکنش‌های گسترده ای را به ویژه در کشورهای اسلامی در پی داشت و تظاهرات‌هایی در محکومیت آن برگزار شد.

یکی از پیامدهای این جنایت، تاسیس سازمان همکاری اسلامی بود که تمامی کشورهای اسلامی در آن عضو شدند. البته این سازمان تا به امروز نیز نتوانسته جلوی تجاوزات دشمن صهیونیستی علیه مسجد الاقصی و ویرانی‌ها و حفاری‌های زیر و اطراف آن را بگیرد.

شورای امنیت نیز قطعنامه ۲۷۱ را در ۱۵ سپتامبر همان سال صادر و ضمن محکوم کردن تجاوزات رژیم صهیونیستی، خواستار لغو تدابیر و اقدامات این رژیم با هدف تغییر وضعیت حاکم بر قدس شد.

منبر صلاح الدین ایوبی ( یا منبر نور الدین زنگی) که در این آتش‌سوزی سوخت، به دستور ملک حسین پادشاه اردن بازسازی شد و در سال ۲۰۰۷ در مسجد الاقصی قرار داده شد.

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن