عمومی

۲۰ مسجد قدیمی در جهان

قدیمی ترین مساجد جهان که هنوز هم فعال هستند

در این مطلب , بیست مسجد از قدیمی ترین مساجد ساخته شده در دنیا را برای شما معرفی می کنیم که هنوز هم برای عبادت مورد استفاده قرار می گیرند.

مسجدالحرام

مسجدالحرام / مکه / عربستان سعودی

مسجد الحرام، قبله‌گاه مسلمانان بعد از ماجرای تغییر قبله است و در شهر مکه در کشور عربستان واقع شده است. مسجدالحرام سال ۶۳۸ میلادی ساخته شد و سال ۱۵۷۱ میلادی بازسازی شد.  به کعبه، خانه خدا، بیت ‌الله ‌الحرام، بیت العتیق و بیت ‌الحرام نیز می‌گویند. دلیل نام‌ گذاری کعبه به بیت ‌الحرام این است که خداوند ورود مشرکان را به این مکان مقدس حرام و ممنوع کرده است.

مسجدالاقصی

مسجد الاقصی / قدس / فلسطین

تاریخ ساخت این مسجد دقیق مشخص نیست اما طبق گفته ابوذر غفاری  , چهل سال پس از کعبه ساخته شده است. اولین قبله مسلمانان ، یعنی مسجد الاقصی ، در تپه کوچکی به نام “تپه موریا” ساخته شده است. عبادتگاهی است که برای هر سه دین آسمانی مقدس شمرده می شود.

 

مسجد قباء

مسجد قباء / مدینه/ عربستان سعودی

مسجد قباء، از قدیمی ترین مساجد جهان است که در مدینه منوره واقع شده و سال ۶۲۲ میلادی ساخته شده است و بارها بازسازی شده و آخرین بار در قرن بیستم بازسازی شده است.

 

مسجد النبی

مسجد النبی / مدینه / عربستان سعودی

مسجد النبی (صل الله و علیه و آله و سلم) در مدینه منوره واقع شده است و سال ۶۲۲ میلادی ساخته شده است و این مسجد نیز بارها مرمت شده است و قبر مبارک پیامبر اکرم (صل الله و علیه و آله و سلم) در آن جا واقع شده است و زائران بسیاری در سفر به حج به این مسجد می روند و در فضای معنوی مسجد نماز می خوانند.

 

مسجد ذوقبلتین

مسجد ذوقبلتین / مدینه / عربستان سعودی

مسجد ذو قبلتین نیز در مدینه منوره واقع شده است و در سال ۶۲۳ میلادی ساخته شده است. مسجد ذوالقبلتین، مسجدی است که در آن قبله مسلمانان هنگام یکی از نماز های ظهر از بیت المقدس به کعبه تغییر یافت. پیامبر اسلام دو رکعت از نماز ظهر را به سوی بیت‌ المقدس و دو رکعت دیگر را به جانب کعبه گزارد. این امر در مسجد بنی‌ سالم مدینه انجام شد، که بعدها به مسجد «ذوالقبلتین» یا دو قبله ‌ای، مشهور گشت.

 

مسجد هوای شنگ

مسجد هوای شنگ / گوانجو / چین

این مسجد با عمر بیش از ۱۳۰۰ سال ، یکی از قدیمی ترین مسجدهای دنیا است و گفته می شود در سفر مسلمانان به چین برای تبلیغ دین اسلام ، توسط سعدبن ابی وقاص ساخته شده و مناره آن که ۳۶ متر بلندی دارد ، زمانی به عنوان برج فانوس دریایی نیز عمل می کرده است. این مسجد در منطقه یوکسیو قرار گرفته و تاکنون دو بار در سال های۱۳۵۰ و ۱۶۹۵ دچار آتش سوزی و بازسازی شده است.

 

مسجد جمعه کیلاکارایی

مسجد کیلاکارایی / کیلاکارایی / هندوستان

مسجد کیلاکارایی مسجد قدیمی در ایالت تامیل نادو درشهر کیلاکارایی معروف به “پالایا جمعه بالی” چهارمین مسجد قدیمی جهان و اولین مسجد در هند است که از میراث اسلامی نگهداری کرده است. بیش از هزار سال قدمت دارد و در شهر کیلاکارایی واقع شده است.  یک شهر جنوبی هند که به دلیل فرهنگ اسلامی مشهور است . این مسجد بین سالهای ۶۲۸ تا ۶۳۰ میلادی ساخته شده و در سال ۱۰۳۶ بازسازی شده است ، این مسجد یکی از بزرگترین نمونه های معماری اسلامی در جنوب هند است.

 

مسجد جمعه چرامان

مسجد جمعه چرامان / کودونگالور / هندوستان

دومین مسجد قدیمی در هتدوستان می باشد که به سال ۶۲۹ میلادی , توسط صحابه ای به نام مالک دینار ساخته شد. گفته می شود که این مسجد در قرن یازدهم مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است.

 

مسجد جواثا

مسجد جواثا / الأحساء / عربستان سعودی

این مسجد به سال ۶۲۹ میلادی , در اولین سالهای اسلام توسط قبیله بنی عبدالقیس در هفتمین سال هجرت ساخته شد. اکثر قسمت های اصلی ساختمان مسجد ازبین رفته و فقط پنج قوس خشتی از آن دوران به جا مانده است. تصور بر این است که آنچه در تصویر دیده می شود احتمالا از قرن نهم برجای مانده است.

 

مسجد کوفه

مسجد کوفه / کوفه / عراق

مسجد بزرگ کوفه یکی از قدیمی ترین مسجدها در دنیاست و در سال ۶۳۵ میلادی به خواست سعد ابن ابی وقاص ساخته شده است. ابتدا به شکل یک مربع بوده و اطراف آن خندق حفر شده بود.

 

مسجد جامع قیروان

مسجد جامع قیروان / شهر قیروان / تونس

مسجد جامع قیروان که با نام مسجد «عقبه بن نافع» نیز شناخته می ‌شود، یکی از با اهمیت‌ ترین مساجد تونس است که در شهر تاریخی قیروان قرار دارد. این مسجد سال ۶۷۰ میلادی توسط «عقبه بن نافع» در ابتدای تأسیس شهر قیروان در زمینی به مساحت ۹ هزار مترمربع ساخته شد و یکی از کهن‌ ترین مساجد جهان اسلام است. این مسجد در قرن نهم میلادی بازسازی شده است.

 

حرم امام حسین (ع)

حرم امام حسین / کربلا/ عراق

مسجد امام حسین یا حرم امام حسین در شهر کربلا واقع شده است. مزار حضرت خسین (ع) در این حرم قرار دارد و در سال ۶۸۰ میلادی ساخته شده است.

 

مسجد زیتونه

مسجد زیتونه/ تونس

قدیمی‌ترین مسجد شهر تونس به شمار می‌رود و ۵،۰۰۰ متر مربع وسعت دارد. این مسجد، یکی از بزرگ‌ترین و اولین دانشگاه‌ها در تاریخ اسلام را در برمی‌گیرد. این مسجد، ۹ ورودی مختلف دارد و ۱۶۰ ستون اصلی آن را از ویرانه‌های شهر قدیمی کارتاژ به این مکان انتقال داده‌اند.

 

مسجد جامع اموی

مسجد جامع اموی / دمشق / سوریه

مسجد جامع اُمَوی مسجدی قدیمی و با آثار هنری بسیار است که به دستور ولید بن عبدالملک (متوفای۹۶ق) از خلفای اُمَوی در دمشق ساخته شد. مقام حضرت خضر، هود و یحیی، مقام امام سجاد و رأس الحسین در این مسجد مشهورند.

 

مسجد جامع شی ان

مسجد جامع شی ان / شهر شی ان/ چین

بر اساس اسناد تاریخی که بر روی سنگ های داخل بنای مسجد نوشته شده است، این بنا در سال های ۷۴۲ و دوران سلسله تانگ (۶۱۸-۹۰۷) در نتیجه ترویج اسلام توسط تجار عرب و ایرانی و مسافران افغان در شمال غربی چین ساخته شده است. شهر شی آن دارای ۱۳ میلیون مفر جمعیت می باشد که ۵۰ هزار نفر از آنان مسلمان هستند. این مسجد تنها مسجد شهر است و از این جهت نیز بسیار مهم است.

 

مسجد امام علی(ع)

مسجد یا حرم امام علی (ع) / نجف / عراق

محل دفن پیکر مطهر حضرت علی(ع) که در شهر نجف عراق قرار دارد. در سال ۹۷۷ میلادی , بنایی در مدفن حضرت علی (ع) ساخته شد. آن بنا پس از این که در یک آتش سوزی از بین رفت در سال ۱۰۸۶ میلادی توسط ملکشاه سلجوقی  بازسازی گردید. پس از نیز چندین بار در ادوار مختلف مورد مرمت قرار گرفت و گسترش داده شد.

 

مسجد عتیق

مسجد عتیق / شهر اوجله / لیبی

این مسجد قدمتی بیش از ۱۴۰۰ سال دارد  و یکی از کهن‌ترین مساجد شمال آفریقا است که هنوز برپا است و به همین دلیل به این مسجد عتیق به معنی کهن گفته می‌شود.

 

مسجد فخرالدین

مسجد فخرالدین / موگادیشو / سومالی

این مسجد قدیمی ترین مسجد سومالی می باشد. مسجد که در موگادیشو پایتخت سومالی واقع گردیده در سال ۱۲۶۹ میلادی توسط اولین پادشاه موگادیشو ساخته شده است.

 

مسجد الأربعه رکون

مسجد الأربعه رکون / موگادیشو / سومالی

یکی از قدیمی ترین مساجد سومالی پس از مسجد فخرالدین است که در سال ۱۲۶۸ میلادی ساخته شده است. این مسجد از زمان ساخت تا کنون , به صورت فعال توسط مسلمانان مورد استفاده قرار می گیرد.

 

مسجد کاظمار

مسجد بزرگ کاظمار در سال ۱۲۸۴ توسط قاضی سید تاج الدین ساخته شد که از عمان آمده و زمین خریداری کرد و از نوادگان رسول خدا بود. این مسجد ، اولین مکان عبادت مسلمانان در مادورای بود که در زمان حیات خود توسط سید تاج الدین اداره می شد ، و پس از آن اداره مسجد توسط فرزندان و نوه های وی ادامه یافت.

 

پایان

 

 

 

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن