اخبارخارجی

نمایش نسخه قدیمی یک قرآن طلاکاری شده متعلق به قرن دهم در موزه اسکندریه

آوای سنت : دانشگاه اسکندریه مصر یک قرآن دست نویس قدیمی طلاکاری شده متعلق به قرن دهم در موزه این دانشگاه در معرض دید عموم قرار گرفت.

به نقل از الیوم السابع، دانشگاه اسکندریه مصر یک قرآن دست نویس قدیمی که از هدایا نفیس و گرانبهای گذشته است، به همراه نسخه های تفسیر را در معرض دید عموم قرار دارد.

پس از انقلاب ۱۹۵۲، این نسخه قرآن دست نویس به همراه نسخه‌های تفسیر به موزه‌های دولتی از جمله دانشگاه الاسکندریه منتقل شد. این دانشگاه به ترمیم نسخه های قدیمی اقدام کرد و در موزه دانشگاه قرار داد.

جامعه الإسکندریه تعرض مصحفا بخط الید ومطعم بالذهب یعود للقرن العاشر الهجرى - رأى الأمه

در میان آثار قدیمی موجود در موزه دانشگاه الاسکندریه، قرآن‌های دست‌نویس متعلق به سال ۱۱۱۹ هجری قمری دیده می شود. یک نسخه دست‌نویس به خط «بشیر بن عبدالله» سلطان عثمانی در سال ۹۳۹ هجری قمری  در این موزه است. این نسخه از نسخه‌های ممتاز و بی نظیر است که با طلا کار شده است.

از جمله دارایی‌های مهم این موزه می توان از تفسیر قرآن کریم نوشته «جلال الدین المحلی» و «جلال الدین السیوطی»  متعلق به سال ۱۲۵۱ ، تحبیر التیسیر نوشته «ابن جرزی» موسیقی‌دان، «شمس الدین ابوالخیر الدمشقی» است که تاریخ آن به قرن یازدهم عجری برمی گردد، نام برد.

المصحف

کتابهای مربوط به احادیث نبوی دومین منبع عبادت پس از قرآن کریم به شمار می آیند. کتاب صحیح مسلم و صحیح بخاری از جمله این کتاب‌هاست. این کتابخانه بخش های بسیاری از کتاب‌های اصلی از جمله نسخه صحیح بخاری جزء اول برای امام محمد اسماعیل البخاری ۱۹۴-۲۵۶ هجری را دراختیار دارد.

السور-بالمصحف

دکتر اشرف الغندور، گفت: کتابخانه مرکزی و موزه دانشگاه الاسکندریه برنامه ای برای معرفی گنجینه های علمی موجود در موزه الاسکندریه به دانشجویان و پژوهشگران آماده کرده است. کتابخانه مرکزی شامل سالن پایان نامه، واحد خدمات الکترونیکی، بخش پیام‌های الکترونیکی، بخش دیجیتال‌سازی، نسخه‌های خطی و کتب میراثی، نقشه‌ها و اطلس‌های اسکندریه، مصر و جهان، واحد نمایش مطبوعات خارجی درباره مصر به فرانسوی است.

این موزه شامل کتاب «وصف مصر» چاپ اول در سال ۱۸۰۹، مجلدات عکس و نقاشی، آلبوم‌های سال ۱۸۸۱، دایره المعارف دست‌نویس الاسکندریه و مصر، مجلدات حکام و خدیوی مصر از سال ۱۵۹۷ میلادی تا ۱۹۰۴ میلادی ، قدیمی‌ترین قرآن متعلق به قرن نهم هجری و نسخه های خطی درباره مبانی دین اسلام(تفسیر، فقه، احادیث و سیره نبوی) است.

بالبلدی: جامعه الإسکندریه تعرض مصحفا بخط الید ومطعم بالذهب یعود للقرن العاشر الهجرى

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

یک نظر

  1. خیلی عالی بود وخیلی هم بصورت واضیح توضیح داده بودین دست همگی تون دردنکنه اجرشما باالله رب العزت والجلال التماس دعا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن