حقوق زنان در اسلام

اسلام عزت را به زنان برگردانده است

آوای سنت: مدرس حوزه علمیه چنارلی، اسلام را باعث عزتمندی زنان در پس از یک دوره جاهلیت طولانی توصیف کرد.

به گزارش آوای سنت، عصام الدین آخوند گوگلان، تکامل فردی و اجتماعی زنان و همچنین نقش ایشان در دوران خلافت اسلامی را مرهون تلاش های بعمل آمده در آغازین سال های طلوع خورشید اسلام و رهبری نبی مکرم صلی الله علیه وآله وسلم دانست و گفـت: رسالت زنان همسو با انبیا را امری بی بدیل و انکار ناپذیر بوده است، زیرا اکثر آنها مهمترین کارها را در سخت ترین شرایط عهده دار بودند. چنانکه می دانیم که حضرت هاجر سلام الله علیها در دل ظلمات شب حجاز با کودکی که هنوز به مرحله تکلم نرسیده بود، حیات را از خدایی طلب کرد که او را از تاریکی شب به خودش نزدیک تر می دید و اولین کاروان ها به برکت چاه زمزم، مکه را پناه گاه خود قرار دادند.

وی افزود: امروز به پاسداشت آن شب که وصف آن سینه به سینه گشته و قرآن کریم نیز به آن مهر تایید می زند، میلیون ها زائر خانه خدا فاصله میان مروه و صفا را پیمایش می کنند تا به تکریم مقام آن بانوی گرامی بپردازند. در نوبت بعدی حضرت آسیه در مقابل طاغوت زمان قد علم کرد و ادعای خدایی او را به سخره کشید. همچنین حضرت مریم یکی از بزرگترین پیامبران را پرورش داد و در صدر اسلام پاکترین زنان با نبی اکرم همراه شدند تا یار و غمخوار ایشان در زمان مشکلات باشند.

آخوند گوگلان با یادآوری این مطلب که زن تا پیش از اسلام حتی به اندازه یک سنگ تراشیده شده هم ارزش نداشت، اظهار داشت: از این رو دختران پست ترین کارها به دختران واگذار می شد، اما هنگامی که قرآن حقوق اشخاص را تبیین کرد، ساختار نقش زنان دگرگون شده و جمله بانوان از ذلت به عزت رسیدند. چنین شد که آن مادران اسلامی همه توان شان را در تربیت کودکان شان بکار گرفتند و نسلی از ایمانداران واقعی را به جامعه تحویل دادند.

مدرس حوزه علمیه چنارلی، قرآن کریم را مدافع حقوق زن خواند و عنوان نمود: بانوان در بسیاری از مذاهب دروغین و خود ساختگی امتیازی ندارد و ارثیه ای نیز به آنها تعلق نمی گیرد. در مذاهب خرافه پرست زن را به همراه شوهری که می میرد، دفن می کنند. در روم قدیم از زن برای مجالس خوشگذاری استفاده می شد. اکثر پادشاهان به زنان در مجالس تفریح اهمیت می دادند. در جنگ های اخیر اروپا نیز زن در حد ایجاد تنوع بود و در بخش های محروم و جنگ زده خرید و فروش دختران اقدامی معمولی به حساب می آمد. لذا اهانت به زنان در طول همه تاریخ مایه سرافکندگی انسان های کج اندیش بوده است.

آخوند گوگلان با اذعان به این مطلب که در جوامع پر تنش غرب، زن به عنوان یک کالای اقتصادی مورد بهره برداری قرار می گیرد، خاطر نشان کرد: دستورات اسلامی درباره زنان برای امنیت و آسایش آنها صادر شده است. امروز غربی ها در حالی حیوانات را مونس خود می دانند که والدین پیرشان در خانه سالمندان و یا در بی خبری می میمرند. آنها به این نوع زندگی خو گرفته و چنین سرنوشتی را نیز برای ما می خواهند. اگر بی حجابی و بی بند و باری امنیت می آورد در هیچ یک از ادیان به آن توصیه نمی شد. دورهمی ها ددبهانه ای شده است تا جوانان ما آزادی را بهانه کرده و به پیروی از نفس مشغول می شوند. غافل از اینکه عده ای فرصت طلب با انتشار فیلم های این بزم ها به ترویج فرهنگ مبتذل غربی دامن می زنند.

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن