مذاهب و خطبه ها

 عاشورا و برکتِ انفاق بر اهل و عیال….

آوای سنت :  روز عاشورا در آموزه‌های اسلامی از جایگاه بسیار بالا و والایی برخوردار است. پیشینهٔ عظمت و جایگاه بلند عاشورا، ریشه در آفرینش آسمان ‌ها و زمین دارد و وابسته به هیچ رخداد تاریخی نیست، بلکهْ رخدادهای تاریخ مفتخر و مدیون این روز بزرگ‌اند.

◾️رســول الله ﷺ می فرماینــد:

هر کس بر اهل و عیالش در روز عاشورا خوب انفاق کند، طول سال در توانگری خواهد بود [الله متعال رزق و روزی سراسر سال این شخص را فراخی و وسعت می بخشد].

? منابــع :
✍️ سنن الکبری البیهقی
✍️ معجم الکبیر طبرانی
✍️ مجمع الزوائد امام هیثمی

? چند نکته:

❶ خوب انفاق کردن بر خانواده به معنای تامین نفقه بهتر است و نفقه شامل: خوراک، پوشاک، مسکن است و با توسعه هر کدام از این سه مورد به حدیث عمل کرده است.

❷ عاشورا با غروب آفتاب روز نهم محرم شروع می شود و با غروب روز دهم ماه محرم به پایان می رسد.

❸ اگر کسی در بین غروب آفتاب تاسوعا تا غروب آفتاب روز عاشورا غذایی لذیذ و کافی به خانواده اش بخوراند، به حدیث عمل کرده و مشمول وعده ای می گردد که در حدیث آمده است.

◾️امام مناوی رَحِمهُ اللّٰهُ تَعَالَى می فرماید که صحابی بزرگوار حضرت جابر بن‌ عبدالله رَضِیَ اللّهُ عَنْه فرموده است: این عمل را تجربه کردیم و درستش یافتیم.

⬅️ همچنین امام و فقیه معروف سفیان بن عُیُیْنَه رَحِمهُ اللّٰهُ تَعَالَى می فرمایند که آن را آزمودیم و تجربه کردیم، درست و صحیحش یافتیم.

◾️افزون بر این جمهور فقهای چهار مذهب بر مستحب ‌بودن فراخی ‌نمودن در نفقه بر اهل‌ و عیال در این روز اتفاق دارند.

◾️نکته:
در مذهب امام شافعی رَحِمهُ اللّٰهُ تَعَالَى اگر چیزی برای خرج کردن بر اهل و عیال و خویشاوندان و فقیران در روز عاشورا نیافت، با آنان خوش برخورد کند و دست از ستم باز دارد.

? منابــع :
✍️ حاشیه الجمل در مذهب امام شافعی
✍️ فیض القدیر شرح الجامع الصغیر المناوی

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن