اهل سنت ایرانمذاهب و خطبه ها

شیخ مهجور : توجیه گناه امری ناپسند است

آوای سنت: معاون مجتمع دینی اهل سنت و جماعت بندرعباس تلاش در جهت توجیه گناه و اشتباه را مشکل اصلی جوامع امروز توصیف کرد.

گزارش آوای سنت، شیخ عبدالرحیم مهجور تاثیر نتایج اعتراف به گناه و استغفار را آمرزیده شدن از خطاها، اشتباهات و بدی ها خواند و گفت: انسان جز در موقعی که به خدای متعال شریک قائل شود، اگر خود بخواهد بخشیده خواهد شد. کسی که به شرک رو آورده و به غیر از آفریننده توصل کند در حقیقت توقع و اعتقادی به بخشیده شدن از سوی خدای متعال ندارد و نمی تواند آمرزیده شود.

در مورد دیگر وعده الهی مبنی بر بخشیدن است به شرط آنکه شحص نیز لیاقت بخشش را داشته باشد. مفاهیم احادیث گهربار نیز گناهکار بودن انسان را تایید می کنند. شخصی که پا به دار دنیا می گذارد ممکن الخطا است و هیچ شخصی را نمی توان پیدا کرد که ادعا کند از ابتدا تا انتهای زندگیش گناهی مرتکب نشده است.

شیخ مهجور افعال خلاف شرع و دستورات الهی را از مصادیق گناه دانست و افزود: راه بسیار ساده و مطمئنی برای شناخت گناهان وجود دارد که آن مراجعه به قرآن کریم و احادیث می باشد. مشکل این نیست که در جامعه گناه و اشتباهی صورت می گیرد، زیرا در بسیاری از موارد می توان اشتباهات را جبران کرد.

مشکل در این است که وقتی دست به گناه می زنیم به جای قبول آن سعی در توجیه کردنش داریم. برخی ها با آنکه می دانند که در زندگی دست به چه گناهانی زده اند، لیکن به جای رجوع به پرودرگار و طلب بخشش، به بازگویی خاطرات شان در نزد دیگران پرداخته و چه بسا بابت خطاهایی که مرتکب شده اند، افتخار هم می کنند.

معاون مجتمع دینی اهل سنت و جماعت بندرعباس اساسی ترین امکان ارتکاب به گناه را به مباحث تربیتی مرتبط شمرد و عنوان نمود: نبود علم و تربیت دینی از دلایل اصلی ارتکاب به گناه می باشد. دوری از کلاس های احکام، نبود تعلمیات دینی در خانه و یادآوری های روزمره هر یک دلیلی بر ناآگاهی می باشند. چه بسا دلمشغولی با زندگی فرصت یادگیری را از افراد گرفته و نمی توانند خوب و بد مسائل را مانند افراد تعلیم دیده تشخیص دهند.

در مواردی فقر و نداری و در پاره ای دیگر طمع و انتظارات هم دست به دست می دهند تا گناهان بسیار عادی به نظر آیند، پس سعی ما باید تقویت نفس لوامه باشد تا اجازه خودنمایی را به نفس اماره ندهد.

شیخ مهجور، نفس اماره را ریشه همه گناهان توصیف کرد و اظهار داشت: نبی مکرم اسلام در میان اصحابش قسم یاد می کند که روزانه بیش از هفتاد بار نزد الله متعال توبه نموده و مردم را نیز به اینکار تشویق می نماید. معمولا موارد متعددی از گناهان روزمره را جزئی فرض کرده و براحتی از آنها می گذریم، حال آنکه می توانند در روز قیامت مشکل ساز شوند.

بدین جهت یکی از سنت های خوب مسلمانان این است که در بعد از هر نماز فرض استغفار را بزبان جاری می سازند. برای توبه زمان و شرایط خاصی در نظر گرفته نشده است، مگر وقتی که شخص در شرف مرگ بوده و دیگر اختیاری از خود ندارد . بیانی ارزشمند از رسول گرامی اسلام است که فرمایش می دارد، هرکس پیش از غروب آفتاب توبه کند، خدای متعال گناهش را خواهد بخشید.

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن