زن و خانوادههمسرداری

خیانت دیجیتالی چیست و چه آسیبی به زندگی زناشویی شما می زند؟

بی‌وفایی همسران در دنیای دیجیتال(بخش اول)

آوای سنت : متاسفانه برخی از افراد با توجیه خودشان ، به دلیل این که روابط دیجیتال و مجازی و خارج از ازدواجشان به صورت رو در رو و حضوری نیست ، رفتارشان را خیانت نمی دانند ولی خیانت دیجیتال هم درست به اندازه خیانت فیزیکی می تواند اعتماد بین زوجین را از بین برده و باعث از هم پاشیدن ازدواجشان شود.

خیانت دیجیتال چیست؟ آیا می تواند منجر به پایان ازدواجتان شود؟ خیانت دیجیتال یک مشکل بسیار مدرن برای زندگی امروزی است که می تواند ازدواج را نابود کند.

ظهور و استفاده روز افزون از رسانه های اجتماعی ، تغییرات زیادی در جوامع ایجاد کرده است که تصورات سنتی خیانت را از بین برده است.

در گذشته خیانت به معنی معاشقه فیزیکی واقعی بین همسر خیانت کار و نفر سوم بود ولی حالا با وجود اینترنت و رسانه های اجتماعی زوجین درگیر مفهوم جدیدی به نام خیانت دیجیتالی شده اند.

ضربه ای که خیانت دیجیتال به ازدواج وارد می کند کمتر از خیانت فیزیکی نیست. خیانت دیجیتال زمانی اتفاق می افتد که افزاد از ایمیل ، پیامک ، پیام های متنی و پروفایلشان در رسانه های اجتماعی برای ایجاد ارتباط عاشقانه و ابراز محبت به شخصی غیر از همسرشان استفاده کنند.

از آن جایی که در روابط دیجیتال و اینترنتی ، دو نفر از نظر فیزیکی درگیری ندارند و ارتباطشان فقط به صورت کلامی و رد و بدل کردن تصاویر است ، بسیاری از افرادی که درگیر این روابط می شوند قبل از این که متوجه شوند ، وارد خیانت دیجیتال می شوند.

در یک رابطه دیجیتال به صورت طبیعی زمانی که شما از خطوط قرمز ازدواجتان رد می شوید، هیچ زنگ هشداری به صدا در نمی آید که باعث شود جانب احتیاط را رعایت کنید و فقط زمانی متوجه آسیب شدید این ارتباط می شوید که رابطه عاطفی و صمیمیت شما با همسرتان بسیار دور از دسترس شده است.

تعریف خیانت دیجیتال

تعریف حد و مرز خیانت حتی قبل از وجود شبکه های اجتماعی بسیار مبهم بود ولی ورود فضای مجازی و رسانه های اجتماعی این مرزها را مبهم تر کرده است ولی عواقب آن در هر صورت بسیار واقعی و جدی است.  در صورتی که یکی از زوجین احساس کند که طرف مقابل درگیر یک رابطه آنلاین شد است ، رابطه مشترکشان به احتمال زیاد دچار پایان تلخی خواهد شد.

خیانت دیجیتال زمانی اتفاق می افتد که یک فرد از طریق فناوری با شخصی دیگر در تماس باشد یا فعالیتی را انجام دهد که نمی خواهد شریک فعلی اش شاهد آن باشد. ممکن است این رفتارها شامل زیر نظر گرفتن کراش قدمی ، یا مبادله گفتگویی عاشقانه یا ارسال پیامک های صمیمی یا عکس باشد.

نکته ای که این کارها را تبدیل به رفتاری آسیب زننده می کند ، مخفیانه بودن آن ها ست که باعث ضربه روحی و احساسی به شریک فعلی شما خواهد شد و در نتیجه اعتمادش را به شما از دست خواهد داد.

از آنجایی که افراد احساسات متفاوتی در مورد این که چه رفتاری بی وفایی است و چه رفتاری بی وفایی نیست ، دارند بهترین کار این است که با شریک زندگی خود در این مورد صحبت کنید و حد و مرزهای ارتباطات خارج از ازواجتان را مشخص کنید.

برخی افراد با ارتباطات آنلاین مشکلی ندارند ولی اگر با شریک عاطفی قبلیتان در تماس باشید ، ناراحت می شوند.

اگر بدانید که شریک زندگی شما چه نظری در مورد روابط آنلاین دارد میتوانید مانع از ایجاد شرایط ناراحت کننده شوید . یک قانون کلی در مورد خیانت دیجیتال وجود دارد که اگر آن را رعایت کنید به مشکل نخواهید خورد :

هر کاری که در فضای مجازی انجام میدهید و دوست ندارید شریک زندگی تان درباره آن بداند یا اگر متوجه شود باعث ناراحتی اش خواهد شد، به طور بالقوه مضر است.

خطر خیانت دیجیتال چقدر جدی است؟

خیانتکاران مدرن یا کسانی که قصد خیانت یا رابطه عاشقانه خارج از ازدواج دارند ، دیگر نیازی به کارهای دزدکی و یواشکی فیزیکی ندارند ، به راحتی در حالی که روی کاناپه خانه شان نشسته اند که با نور صفحه نمایش کامپیوتر یا گوشی هوشمندشان روشن شده است و با چند کلیک ساده از طریق فیس بوک ، اسنپ چت ، تیک تاک ، اینستاگرام و با وب کم یا رسانه های دیگر به امور خودشان می رسند.

به عقیده کارشناسان تقریبا هر رابطه آنلاینی می تواند تبدیل به یک رابطه عاطفی شود. از آن جا که رسانه های اجتماعی به گونه طراحی شده اند که دوستان و آشنایان قدیمی را دوباره به هم مرتبط کنند ، مشکلات زیادی می تواند در این مسیر برای زوجین ایجاد شود.

یادآوری خاطرات مشترک با دوستان قدیمی ، یادآوری لحظات خوش و جذابیت های قدیم ، همراه با دور شدن از زندگی واقعی روبروی صفحه رایانه اتفاق می افتد که می تواند برای یک ازدواج کشنده باشد.

زوجین زیادی هستند که بعد از ۱۵ – ۲۰ سال ازدواج در فیس بوک به ناگاه دوستان دوران دبیرستان یا کالج شان را خیلی وقت است از هم جدا شده اند را پیدا می کنند و ارتباطشان با یک گفتگوی معصومانه و بر غرض مثل ” زندگی ات چطور است ؟ ” یا ” در ۲۰ سال گذشته چه کار می کردید ” شروع می شود و خیلی سریع به مشکلات امروزه می رسد مثل این جملات ” خب من از ازدواجم راضی نیستم و شرایط سختی را می گذرانم ” و طرف مقابل هم در پاسخ می گوید ” وای ، نه منم راضی نیستم ” و مرور خاطرات خوش گذشته و با هم بودن ها شروع شده و ازدواج های بسیار قدیمی را از هم می پاشد و قبل از این که بفهمیم در سراشیبی بسیار لغزنده خیانت دیجیتال گرفتار می شویم.

بر اساس مطالعه ای که سال ۲۰۱۴ توسط دیبل ، استادیار کارج هوپ انجام شد مشخص شد که مردان ۲ برابر زنان درگیر خیانت دیجیتال می شوند. از بیش از ۳۰۰ نفری که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند همه آ«ها گفتند که حداقل با دو نفر خارج از شریک زندگی خود مکالمه جنسی دیجیتالی داشته اند.

زمانی که پشت صفحه کلید قرار می گیرید زمان کافی برای دادن پاسخ کامل به پرسش های طرف مقابل را دارید و میتوانید بهترین نسخه از خود باشید یا حتی نسخه ای از خودتان باشید که اصلا واقعیت ندارد.

به گفته دیبل ، این مطالعه نشان داد که راحتی ارتباط گرفتن های اینترنتی باعث شده ، حتی افردی که از رابطه متعهدانه خود رضایت دارند هنوز هم گزینه خیانت دیجیتال را در نظر بگیرند بنابراین می تواند گفت اغلب افرادی که درگیر خیانت دیجیتال می شوند قصد ترک رابطه فعلی خود را ندارند.

ادامه دارد … (بخش دوم را اینجا بخوانید)

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن