گفتگو و مصاحبه

رعایت دستورات بهداشتی برای حفظ سلامتی ضروری است

مولوی بادپا: اعتقاد به تقدیر به معنای بی عملی نیست

آوای سنت: استاد حدیث و معاونت دارالعلوم زاهدان در گفتگو با سایت آوای سنت بر ضرورت رعایت دستورات بهداشتی برای مقابله با بیماری کرونا تاکید کرد.

به گزارش آوای سنت، مولوی دکترعبیدالله بادپا در گفتگو با خبرنگار ما شیوع کرونا را درعصر حاضر را از مقدرات الهی دانست و گفت: یکی از واجبات نماز، درست کردن صف آن توسط نمازگزاران است که اسلام به این مسئله تاکید زیادی می کند. به هنگام اقامه دسته جمعی نماز چه در مسجد و یا نمازخانه های اماکن عمومی صف ها به هر تعداد می بایست درست و منظم باشند، زیرا اگر چنین نباشد در نماز کراهت ایجاد می شود.

وی افزود: در شرایط کنونی بحران کرونا عالم گیر شده و اکثر ممالک اسلامی درگیر بیماری هستند و می طلبد که فاصله اجتماعی توسط نمازگزاران مساجد جامع و مساجد محلات رعایت شود. شرع اسلام برای بسیاری از افعال و مسائل دستورالعمل هایی را در نظر گرفته است تا به سلامت انسان ها خدشه و ایراد وارد نشود. داشتن سلامتی و حفظ آن مهمترین رکن برای شخص مسلمان است، تا بتواند نماز خود را در بهترین مکان و زمان در مسجد اقامه نماید.
مولوی بادپا خاطر نشان نمود: این اطمینان وجود دارد که رعایت فاصله اجتماعی چه در نماز و یا سنت به دلیل بیماری کرونا به لحاظ شرعی هیچ ایرادی نداشته و از ثواب نماز جماعت کم نمی کند. همه ما می دانیم که خروج از یک منطقه و یا رعایت فاصله اجتماعی میان مردم پیشتر نیز در بلاد اسلامی اتفاق افتاده و علمای وقت به مقتضای وضعیت پیش آمده، دستور العمل هایی را بکار بسته اند. لذا امروز هم رعایت حفظ فاصله برای جلوگیری از سرایت بیماری به اشخاص چه در هنگام کار و یا عبادت هیچ اشکال و ایرادی ندارد.

استاد حدیث دارالعلوم زاهدان با بیان اینکه خداوند متعال سرنوشت زندگی انسان را در کتابی نوشته است، اظهار داشت: اوضاع و احوال فردی و اجتماعی بر طبق همین تقدیر مکتوب پیش می‌آیند. گاهی انسان در فهم مسأله تقدیر دچار اشتباه می‌شود، مثلا شخص بر تقدیر اعتماد نموده و اسباب ظاهری را کاملا نادیده می‌گیرد. در صورتیکه استناد به تقدیر بعد از وقوع حادثه است و در این مورد نمی توان قبل آن را در نظر گرفت.
مولوی بادپا رعایت اصول و مسائل بهداشتی در شرایط فعلی را الزامی دانست و ادامه داد: این برداشت که بعضی ها می‌گویند نیازی به رعایت موارد و اصول بهداشتی نیست و هر چه الله در تقدیر ما نوشته است همان خواهد شد، از نگاه تقدیر کاملا اشتباه است.
عده‌ای از صحابه در زمان حیات پیامبر اکرم ص نزد رسول خدا صلی‌الله علیه‌ وآله وسلم آمدند و عرض کردند، وقتی همه‌ چیز را خداوند متعال در تقدیر نوشته است، پس چه نیازی به اعمال و رفتار ما وجود دارد؟ رسول خدا صلی‌ الله علیه وآله وسلم فرمودند، این طور نیست که شما گمان می‌کنید. هر انسانی مکلف به عمل و رعایت اسباب است.
الله تعالی به انسان عقل داده است و هر شخصی که دارای قدرت تفکر و تصمیم گیری به اراده شخصی است طبق باید خوب را از بد تشخیص داده و طبق فرامین اسلامی عمل کند. تقدیر رازی است که هیچ‌ کس از آن خبر ندارد. پس انسان موظف است که جوانب احتیاط را درنظر بگیرد.

معاونت دارالعلوم زاهدان در این باره تاکید کرد: منظور از ایمان به تقدیر هرگز این نیست که انسان اسباب را اختیار نکند. انسان اسباب را اختیار کرده و نتیجه را به الله متعال بسپارد. هرمصیبتی که در روی زمین بر انسان می‌آید، به اذن باریتعالی ممکن و عملی می شود. معنای تقدیر این نیست که به مسائلی که علما یا پزشکان در خصوص ویروس کرونا توصیه می کنند می گویند، عمل نکنیم.
در کنار رعایت نکات و توصیه های بهداشتی نباید از توبه و استغفار غافل بمانیم. با یقین کامل، خالصانه و مخلصانه دست از گناه برداشته و دعا کنیم. صدقه و خیرات باعث دفع بلا از زندگی اشخاص می شوند. در صورت امکان همیشه سعی کنیم که با وضو باشیم. ویروس کرونا روزهای آخر خود را سپری می کنند.

مولوی بادپا خاطر نشان ساخت: شنیده می شود در برخی مراکز کشور حجم مبتلایان مجددا افزایش پیدا کرده و مردم به شرایط عادی برگشته اند. ما می دانیم کار برای امور معیشتی لازم و ضروری است، اما متوجه باشیم که رعایت نکات بهداشتی از قبیل عادت کردن به شستن دست ها با آب صابون، نه تنها در ایام خاص، بلکه درهمه زمان ها لازم و ضروری است. امراض و بیماری همیشه زندگی انسان ها را تهدید می کنند و به ویژه نظافت دست ها که به طور مستقیم با اشیاء سر وکار دارند باید به فرهنگ عامه پسند اجتماعی تبدیل شود.

برچسب ها

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن